Bogdanović kao Kukoč, Vizardsi čvrsto prvi na Istoku

Bogdanović je na ovoj utakmici postao tek drugi Hrvat s preko 8.000 koševa u NBA karijeri, a više je postigao samo Toni Kukoč

6315 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Bogdanović, Foto: Reuters
Bojan Bogdanović, Foto: Reuters

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović imao je učinak sezone od 26 poena (šest trojki), šest skokova i tri asistencije za 29 minuta igre u domaćem porazu Jute od Majamija 111:105.

Juta je jako loše ušla u utakmicu i Majami je u ranoj fazi vodio s čak 25 poena prednosti. Pokušaj preokreta krenuo je tek u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Bogdanović upisao 19 poena, Juta je došla na samo minus četiri, ali se do potpunog preokreta ipak nije moglo.

Bogdanović je bio prvi strijelac ispred Džordana Karksona (25) i Donovana Mičela (22), dok su Majami su predvodili Tajler Hirou s 27 i Dankan Robinson sa 22 poena.

Bogdanović je na ovoj utakmici postao tek drugi Hrvat s preko 8.000 koševa u NBA karijeri, a više je postigao samo Toni Kukoč.

Nakon ovog drugog uzastopnog poraza na svom parketu Juta je šesta na Zapadu sa skotom 8-5, a ispred njih su LA Klipersi (8-4) koji su sinoć slavili kući protiv Minesote sa 129:102.

Pol Džordž (23) i Redži Džekson (21) predvodili su domaće, a Entoni Edvards s 21 poenom bio je najbolji strijelac Vulvsa, koji su ove sezone već treći put izgubilli od Klipersa.

Vašington je učvrstio svoje prvo mjesto u Istočnoj konferenciji pobjedom u Orlandu (104:92), iako je igrao bez prve zvijezde Bredlija Bila, koji je imao smrt ni slučaj u porodici.

Četvrtu uzastopnu pobjedu (9-4) osigurao je Spenser Dinvidi (23 poena, 11 skokova, 6 asistencija), uz solidnu podršku Montreza Harela (20 poena, 7 asistencija, 6 skokova).

Džastin Holidej postigao je rekordnih 27 poena s klupe u domaćem trijumfu Indijane protiv desetkovane Filadelfije (118:113).

Fila je od svojih rezervi dobila samo 21 poen, a izostanak Džoela Embida, Matisa Tajbula i Bena Simonsa pokazao se prevelikim.

Bonus video: