Crna Gora savladala Austriju, sa Danskom mečevi odluke

"Crvene" u Švehatu slavile 70:60 i sada je potpuno jasno da će sa Danskom odlučivati o 2. mjestu u grupi. Za odlazak na EP je, međutim, neophodno da se bude među četiri najbolje drugoplasirane selekcije iz 10 grupa, zbog čega su protiv Dankinja praktično neophodne dvije pobjede

19142 pregleda 1 komentar(a)
Dabl-dabl: Markiša Getling je upisala 22 poena i 12 skokova, Foto: FIBA
Dabl-dabl: Markiša Getling je upisala 22 poena i 12 skokova, Foto: FIBA

Sedmi uzastopni nastup na prvenstvima Evrope je za stepenicu bliže, jer su košarkašice Crne Gore na gostovanju Austriji upisale prvu pobjedu u grupi F.

"Crvene" su u Švehatu, gradu u blizini Beča, slavile 70:60 i sada je potpuno jasno da će sa Danskom odlučivati o 2. mjestu u grupi.

Za odlazak na EP je, međutim, neophodno da se bude među četiri najbolje drugoplasirane selekcije iz 10 grupa, zbog čega su protiv Dankinja praktično neophodne dvije pobjede.

Sve će biti mnogo jasnije za 10 dana, kada Milica Jovanović i drugarice gostuju na sjeveru Evrope.

Prvo mjesto je praktično rezervisano za Rusiju, koja je nakon trijumfa u "Bemax areni" (85:64) danas u Moskvi savladala Dansku 77:57.

Osim u uvodnim minutima, Crna Gora je praktično sve vrijeme vodila u Austriji.

U 2. četvrtini je bilo plus 12 (34:22), da bi sredinom trećeg kvartala domaće izjednačile na 40:40.

To je, međutim, bilo sve od domaćih, jer su izabranice Alberta Antunje, koji je opet mijenjao kovid pozitivnu selektorku Jelenu Škerović, pokazale da su kvalitetnije i rutinski održale prednost.

Najveća je bila u 37. minutu, kada je Milica Jovanović pogodila trojku za 65:51.

Markiša Getling je bila najbolja sa 22 poena i 12 skokova, a dvocifren učinak su imale i Božica Mujović (14) i Jovana Pašić (12).

U domaćem timu najbolja je bila Julija Kepl sa 16 koševa.

Bonus video: