Regionalni derbi u Evrokupu - Micov: Ako zaustavimo Pulena i šut za tri poena, onda imamo šansu

Utakmica 5. kola Evrokupa na programu je sjutra u "Morači" od 19 časova

9171 pregleda 5 komentar(a)
Micov, Foto: Savo Prelević
Micov, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (19 h) dočekuju Cedevita Olimpiju u utakmici 5. kola Evrokupa.

"Plavi" su u prethodnom kolu izgubili od Venecije i prekinuli niz od tri pobjede u ovom takmičenju, a regionalni derbi sa timom iz Ljubljane posljednji je meč u Evrokupu pred reprezentatitvnu pauzu i kvalifikacije za Mundobasket.

Do odlaska na pauzu crnogorski šampion, osim sa Cedevita Olimpijom, odigraće derbi 9. kola AdmiralBet ABA lige sa Partizanom, u Beogradu.

Uoči ta dva susreta ekipa ima mnogo kadrovskih problema, rotacija je oslabljena, ali će tim Aleksandra Džikića pokušati da se skupi i ostavi još jedan dobar utisak u Evrokupu.

"Očekuje nas važan meč. Pokušaćemo da se vratimo na pobjednički kolosjek. Cedevita Olimpija je dobra ekipa, napadački orjentisana. Dobro trče, imaju mnogo "oružja", pogotovo za tri poena. Pulen igra dobru napadačku košarku, sa mnogo šuteva i slobode u napadu. Ako uspijemo to da zaustavimo, kao i njihove izlaske na šut za tri poena, mislim da imamo šansu. Imamo mnogo problema sa povredama, smanjena je rotacija, ali ćemo pred reprezentativnu pauzu pokušati da se skupimo - predstoje nam dva važna meča. Pokušaćemo oba da pobijedmo, da tokom pauze oporavimo povrijeđene igrače i da nastavak sezone dočekamo u dobrom raspoloženju", kazao je najavi meča sa Cedevita Olimpijom košarkaš Budućnosti Vladimir Micov.

Bonus video: