Gordić: Svjesni smo koliko nam znači meč u Solunu

Mornar sjutra protiv Iraklisa u Solunu igra meč odluke u FIBA Evropa kupu

3834 pregleda 1 komentar(a)
Gordić, Foto: KK Mornar/Media Pro
Gordić, Foto: KK Mornar/Media Pro

Košarkaši Mornara sjutra (19. 30 h) protiv Iraklisa u Solunu igraju odlučujući meč za plasman u TOP 16 fazu FIBA Evropa kupa.

Uoči odlučujućih 40 minuta u Solunu, igrači Mihaila Pavićeviča pratiće i razvoj situacije u Istanbulu, gdje će domaći Bahčešehir (15 h) ugostiti Lejden. Baranima za plasman u narednu fazu odgovara samo pobjeda nad Iraklisom, uz trijumf Bahčešehira nad Holanđanima.

Nemanja Gordić očekuje tešku utakmicu i pobjedu svog tima.

„Grci sticajem okolnosti nemaju nijednu pobjedu i ova utakmica im ništa ne znači u rezultatskom smislu. Ali im znači za podizanje samopouzdanja kao i svaki trijumf u evropskim nadmetanjima. Bez obzira što smo Iraklis ubjedljivo porazili u prvom duelu u svojoj dvorani, 88:65, vidjelo se da njegovi igrači imaju snagu i potencijal. Uostalom, nisu bez nekog razloga stigli do FIBA Evropa kupa. Mi konačno moramo da odgramo u istom ritmu i koncenttraciji sve četiri četvrtine, a ne samo dvije ili tri kao u Ljubljani. Ukoliko tako bude u Solunu, ne brinem za rezultat. Ta pobjeda bi nas, vjerujem, sigurno odvela među 16 najboljih u ovom takmičenju, a bila bi nam i snažan vjetar u leđa pred veoma važan nedjeljni meč sa Splitom u našoj dvorani, u AdmiralBet ABA ligi. Dakle, svjesni smo koliko nam znači meč u Solunu i znam da ćemo dati sve od sebe da ga dobijemo“, istakao je Gordić.

Bonus video: