Pavićević: Utakmica protiv Budućnosti kao i svaka druga

1 komentar(a)
Mihailo Pavićević KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević KK Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 04.11.2017. 14:03h

Bez obzira na poraz u Finskoj u FIBA Evrokupu, od Kataja bakseta, košarkaši Mornara dočekuju gostovanje u Podgorici protiv Budućnost Volija u znatno boljoj formi i raspoloženju, nego što bi to bio slučaj prije nekoliko sedmica.

Sa po dvije pobede u ABA ligi i FIBA Evrokupu, Barani su do gostovanja u Finskoj uhvatili dobar ritam, sa ukupno tri trijumfa su ispunili plan u regionalnom takmičenju u prvih šest kola, u kojima je igrao i sa Partizanom (pobjeda) i Crvenom zvezdom (poraz). A na derbi protiv Budućnosti, kako kažu, gledaju kao i na svaki drugi duel, u kojem nemaju šta da izgube, ali mogu mnogo da dobiju…

"Protivnik je apsolutni favorit. O tome dovoljno govori i stanje na tabeli i njihova dobra forma. Za ovaj duel pripremamo se kao i za svaki drugi u ABA ligi, što znači da se, zbog zgusnutog kalendara, u hodu prestrojavamo. Pokušaćemo da im pariramo što je moguće bolje, svjesni da ćemo igrati onoliko koliko nam oni omoguće”, ističe trener Mornara Mihailo Pavićević, koji ima na raspolaganju svih 13 igrača, a na večerašnjem treningu odlučiće koga će izostaviti iz rostera.

Mornar i Budućnost su prošle sezone odigrali osam utakmica, računajući i finale plej-ofa Erste lige (3-2 za Budućnost) i finale Kupa Crne Gore (trijumf Podgoričana). Podgoričani su dobili pet, Mornar tri, u ABA ligi je rezultat bio 1:1, jer je svaka ekipa slavila kod kuće. Na početku ove sezone, u polufinalu ABA Superkupa, Budućnost je ubjedljivo u Baru savladala Mornar (82:65).

“Gordić je motor tima, ali i svi ostali prvotimci Budućnosti zaslužuju poštovanje. Nastojaćemo da domaćina svedemo na što manji broj poena i nametnemo naš ritam ne bi li iznenadili favorite”, kaže krilni centar Mornara Strahinja Mićović.

Bonus video: