Ranjena Budućnost brani „Moraču”

Podgoričani imaju velikih problema sa povredama igrača, ali žele da protiv Cedevita Olimpije u 5. kolu Evrokupa upišu 21. vezanu pobjedu na svom terenu

5394 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Micov na utakmici sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi, Foto: Aleš Fevžer
Vladimir Micov na utakmici sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi, Foto: Aleš Fevžer

Prošle sezone, Budućnost Voli i Cedevita Olimpija vodili su velike bitke u Evrokupu, a druga je bila odlučujuća - tim tadašnjeg trenera Dejana Milojevića je u posljednjem kolu Top 16 faze u “Morači” slavio 79:66, izbrisao minus iz Ljubljane (74:71), čime je ugrabio 2. mjesto u grupi G i posljednju vizu za četvrtfinale.

Dva velika rivala će se sastati i večeras (19 časova) u podgoričkom hramu košarke, ali je ulog mnogo manji nego 9. marta. Tek se igra peto od 18 kola po kvalitetu evropskog takmičenja i mnogo je šansi da se ispravi kiks, ali izabranici Aleksandra Džikića žele da nastave pobjednički niz na svom terenu, koji traje već 20 utakmica.

- Važan meč za nas, da se vratimo na pobjednički niz. Cedevita Olimpija je dobra ekipa, napadački orijentisana, dobro trči, ima puno oružja, pogotovo za tri poena. Pulen igra sa puno šuteva, ima mnogo slobode u napadu. Kreira za sebe, ako uspijemo da zaustavimo to i šuteve za tri poena, imamo šanse - istakao je Vladimir Micov.

Džikić ima mnogo problema sa zdravstvenim biltenom - neće igrati Vili Rid i Igor Drobnjak, pod velikim znakom pitanja je Edin Atić, a moguće je da će zaigrati Marko Jagodić-Kuridža, koji je prije četiri dana zbog bolova u zglobu rano završio meč sa Zadrom.

- Imamo mnogo problema sa povredama, smanjena je rotacija, ali ćemo pred reprezentativnu pauzu pokušati da se skupimo, jer nam predstoje dva važna meča. Pokušaćemo na oba da pobijedimo, da tokom pauze oporavimo povrijeđene igrače i nastavak sezone dočekamo u dobrom raspoloženju - zaključio je Micov.

Bonus video: