Mornar pokraden u Grčkoj: Sudije nijesu svirale silaznu putanju kod šuta Gordića, Barani bez druge faze

Iraklis - Mornar 83:82

20505 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

Košarkaši Mornara nijesu uspjeli da se plasiraju u drugu rundu FIBA Evropa kupa - Barani su večeras u Solunu, u neizvjesnoj završnici poraženi od Iraklisa - 83:82.

Mornar je večeras pokraden u Grčkoj - Barani su krenuli u posljednji napad, lopta je došla do Nemanje Gordića, koji je išao na polaganje, položio loptu, koja je dotakla tablu, potom je izblokiran, ali sudije nijesu svirale silaznu putanju.

Uzalud su sa klupe Barana tražili silaznu putanju, sudijska odluka je bila konačna.

Na krilima Marka Jeremića i Vladimira Mihailovića, Mornar je parcijalom 10:1 stigao do pet poena prednosti (69:74) početkom 4. četvrtine, potom vodio 77:72, ali je Iraklis serijom 6:0 uspio da preokrene na 78:77 na dva minuta do kraja meča. Zatim su Barani vezali pet poena, otišli na 82:78, ali u posljednjih 75 sekundi nijesu postigli koš, pa je na kraju Iraklis upisao prvu pobjedu u ovom takmičenju.

Crnogorski tim na početku je poveo 6:2, da bi domaći preokrenuli i kontrolisali situaciju. U tome su im pomogli i košarkaši Mornara, koji su imali sedam izgubljenih lopti u 1. četvrtini, nakon koje je Iraklis vodio 21:17.

Početkom 2. četvrtine nakon zakucavanja Skordilisa tim iz Soluna je imao makimalnih osam poena prednosti - 25:17. Mornar je uspjevao da se približi, u nekoliko navrata da povede, ali je Iraklis poslije 20 minuta igre imao tri poena prednosti - 43:40.

I početak 2. poluvremena pripao je domaćoj ekipi, čija prednost je u tom periodu iznosila do četiri poena. Mornar je pokušavao, stizao do poena prednosti, ali su Grci odolijevali sve do posljednje četvrtine kada se činilo da će crnogorski vicešampion upisati važnu pobjedu.

I upisao bi je da su sudije na kraju ispravno postupile i dosudile silaznu putanju kod polaganja Gordića.

Bonus video: