Partizan - Budućnost Voli: Košarkaški spektakl

Budućnost Voli gostuje Partizanu Željka Obradovića (21 h) u 9. kolu Admiralbet ABA lige

21712 pregleda 22 komentar(a)
Veliki izazov za “plave”: Džejkob Vajli, Foto: Savo Prelević
Veliki izazov za “plave”: Džejkob Vajli, Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je jedina dva poraza u ABA ligi ove sezone upisala u Beogradu. Gubila je od Crvene zvezde u drugom kolu, pa od Mege u sedmom, a pred reprezentativnu pauzu slijedi gostovanje koje uvijek privlači posebnu pažnju.

Rival je Partizan (21h), predvođen najtrofejnijim trenerom u Evropi Željkom Obradovićem, čovjekom koji je povratkom u regionalnu košarku uticao da njen rejting bude još veći. Na rejting, naravno, bitno utiče i Budućnost, koja u novobegradsku “Štark arenu” ide da potvrdi sve dobre rezultate sa velikim protivnicima ove sezone.

”Plavi”, sem tog poraza od Zvede, imaju učinak za ponos u okršajima sa ekipama koje i u ABA ligi i u Evrokupu “pucaju visoko” - pobjeđivali su Virtus i Valensiju u “Morači”, dva puta Cedevita Olimpiju, po jednom u Ljubljani i Podgorici...

Trijumf protiv slovenačke ekipe u srijedu (91:60) bio je rapsodija, briljirao je Džastin Kobs, pa je samopouzdanje pred duel sa “crno-bijelima” na vrhuncu. Ne remete ga ni problemi oko sastava, koje bi osjetila i mnogo “šira” ekipa od Budućnosti - nedostaju Vili Rid, Edin Atić i Igor Drobnjak.

PARTIZAN IMA TRENERA KOJEG ŽELE SVI

- Naš naredni rival je u svojim ambicijama vrlo jasan, povukao je poteze koji to nedvosmisleno potvrđuju. Kvalitet sastava “crno-bijelih” je činjenično stanje, rade pod vođstvom trenera kojeg žele sve ekipe. Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, pred najvećim brojem navijača s kojim ćemo se sresti ove sezone - rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić, nekadašnji šef stručnog štaba Partizana.

Posljednja dva duela Budućnosti i Partizana u Beogradu se posebno pamte.

Onaj iz februara prošle godine je u “Štark arenu” privukao rekordan broj navijača u ABA ligi (na tribinama je bio 16.531 gledalac), a okršaj u praznoj Hali sportova u oktobru 2020. riješio je Danilo Nikolić trojkom uz zvuk sirene.

- Jak protivnik, sa jakim pojedincima i tim koji smo dobro upoznali kroz mečeve koje je igrao ove sezone. Partizan igra agresivno na oba kraja terena i moramo da budemo spremni na zahtjevan meč - i fizički, i psihički, i taktički - istakao je bek Podgoričana Petar Popović.

ŽOC: SPORTSKA ATMOSFERA ZA PRIJATELJE IZ PODGORICE

Partizan je prije šest dana izgubio od Zvezde (71:59), to mu je jedini poraz u ABA ligi. Bolja od “crno-bijelih” je bila i Andora u Evrokupu, a pred meč protiv Budućnosti tim Željka Obradovića je savladao litvanski Lietkabelis.

- Za nas je ovo izuzetno važna utakmica. Sastajemo se sa timom koji igra izvanredno i koji je bio fenomenalan u posljednjem meču, protiv Cedevita Olimpije - kazao je Obradović.

Zna dobro šta su vrline “plavih”.

- Podgoričani imaju kvalitet na svim pozicijama, znaju da igraju bez obzira na to što su im falili neki igrači. To pokazuje snagu ekipe i način na koji igraju, a za to je sigurno zaslužan moj kolega i naš bivši trener Aleksandar Džikić - dodao je popularni Žoc.

Imao je poruku i za navijače Partizana:

- Zovem ih da dođu i podrže ekipu. Da u pravoj fer i sportskoj atmosferi dočekamo naše prijatelje iz Podgorice i da to bude utakmica u kojoj će svi uživati - zaključio je Obradović.

Bonus video: