Bokan zahvalio Partizanu, navijačima, Mijailoviću i Obradoviću na toplom dočeku

Partizan i Budućnost igrali su sinoć derbi ABA lige u beogradskoj "Areni", pred skoro 9.000 navijača. Domaćin je slavio 75:66

15575 pregleda 29 komentar(a)
Ostoja Mijailović i Dragan Bokan na utakmici, Foto: KK Partizan
Ostoja Mijailović i Dragan Bokan na utakmici, Foto: KK Partizan

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan zahvalio je čelnicima Partizana na "na korektnom domaćinskom prijemu" prilikom jučerašnje utakmice u Beogradu, a predsjedniku kluba Ostoji Mijailoviću "na toplom dočeku naše delegacije i srdačnom gostoprimstvu".

Partizan i Budućnost igrali su sinoć derbi ABA lige u beogradskoj "Areni", pred skoro 9.000 navijača. Domaćin je slavio 75:66.

Atmosfera je bila vatrena, ali apsolutno sportska, domaći sastav je imao veliku podršku, onakvu kakvu Partizan uvijek i ima.

Ali, u ovim vremenima, očito i da je vijest da nije bilo uvreda, pljuvanja, prijetnji i "atmosfere linča" prema gostujućem timu.

"Upućujem riječi zahvalnosti treneru Željku Obradoviću na korektnim, prijateljskim izjavama uoči utakmice. Lijepim riječima je doprinio da se smire tenzije između navijača i da susret dva velika kluba protekne u sjajnoj, prijateljskoj atmosferi", naveo je Bokan u saopštenju.

"Hvala našim prijateljima i sportskim rivalima, upravi, igračima i navijačima, sa željom da i dalje zajednički, na najljepši način promovišemo pravi domaćinski prijem i zdrav takmičarski duh, uz međusobno poštovanje i uvažavanje protivnika na terenu", dodao je.

Prijateljski odnos Partizana je, kaže se u saopštenju, primjer pravog sportskog duha, "primjer funkcionisanja u regionalnoj košarci u maniru koji njeguje i naš klub".

"Sinoćnji susret Partizan NIS-a i Budućnost Volija je prava poruka za ABA ligu i treba da predstavlja reper medjusobnog odnosa klubova i navijača u susret i tokom utakmice.

Pored toga, to je i jasna poruka našim navijačima da prilikom sljedećeg susreta u Podgorici, na najljepši način Partizanu uzvratimo gostoprimstvo", naveo je Bokan, uz čestitku Partizanu na zasluženoj pobjedi, a sudijama na korektnom suđenju.

"Unaprijed se radujemo prilici za revanš. Igramo značajnu ulogu u ABA ligi i Evrokupu i pred nama su nove prilike za pobjede, novi izazovi koji nas motivišu da budemo sve snažniji i bolji", zaključio je Bokan.

Bonus video: