Mornar pobijedio direktnog rivala za opstanak: Split pao u Baru

Mornar - Split 81:65

14417 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Mornar se oporavio od eliminacije iz FIBA Evorpa kupa i ostvario bitnu pobjedu u borbi za opstanak u AdmiralBet ABA ligi.

Barani su večeras u devetom kolu regionalnog košarkaškog takmičenja savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Splita - 81:65.

Tim Mihaila Pavićevića nakon ovog kola, baš kao i Splićani, ima dvije pobjede i sedam poraza. Na začelju je Zadar sa skorom 1-8.

Neizvjesno je bilo samo do sredine 2. četvrtine. Mornar je na startu vodio, ali su Splićani nakon poena Tonka Vuka došli do prve prednosti (14:12), a nakon 10 minuta vodili 17:15.

Početkom 2. četvrtine gosti iz Hrvatske imali su maksimalna četiri poena prednosti (19:15), ali je nakon toga sve išlo u korist Mornara. Barani do sredine drugog perioda stiču šest poena prednosti (31:25), a na odmor odlaze sa osam poena viška - 43:35.

Krajem treće četvrtine, nakon poena Vila Mozlija bilo je i 17 poena prednosti za tim Mihaila Pavićevića (67:50) i dileme više nije bilo.

Najefikasniji u timu Mornara bio je Vladimir Mihailović sa 16 poena i sedam skokova. Sead Šehović je ubacio 14, a Aleksandar Lazić 12 poena, uz šest skokova.

Nemanja Gordić je imao dabl-dabl učinak - po 11 poena i asistencija, a Tejlor Smit i Strahinja Mićović po 10 poena.

Kod gostiju je Nejc Barič meč završio sa 18 poena, dok je Tonko Vuko ubacio dva poena manje.

Mornar u narednom kolu dočekuje Megu.

Bonus video: