Košarkaši se okupili uoči kvalifikacija za Mundobasket: Rano je pričati o očekivanjima

Reprezentacija u petak (20.30 h) gostuje Francuskoj, a u ponedjeljak (18.30 h) dočekuje Portugal. U grupi je još i Mađarska, a tri selekcije prolaze u 2. fazu

2600 pregleda 0 komentar(a)
Petar Popović današnjem treningu, Foto: KSCG
Petar Popović današnjem treningu, Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici uoči početka prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket.

Selektor Boško Radović večeras će na prvom treningu na raspolaganju imati osmoricu igrača - Džastina Kobsa, Petra Popovića, Zorana Nikolića i Filipa Barovića iz Budućnosti, Vladimira Mihailovića iz Mornara, Mašana Vrbicu (Spars), Dina Radončića (Saragosa) i Radosava Spasojevića (Sutjeska).

Tokom dana će stići Fedor Žugić, član njemačkog Ulma i Nemanja Radović igrač španske Mursije.

Spisak od 12 igrača sjutra će kompletirati Nikola Pavlićević i Andrija Slavković koji večeras igraju za SC Derbi protiv Crvene Zvezde u AdmiralBet ABA ligi.

Uoči mečeva sa Francuskom, u petak (20.30 h) u gostima i Portugalom, u ponedjeljak (18.30 h) kod kuće ekipa je oslabljena - Bojan Dubljević se povrijedio sinoć, Igora Drobnjaka čeka duža pauza, Marko Todorović je otpao zbog prelaska u Kinu, a Jovan Kljajić zbog kovid protokola.

Francuska je favorit u grupi u kojoj je, pored Portugala i naše selekcije, još Mađarska. Tri selekcije prolaze u drugi krug kvalifkacija.

"Mislim da je rano pričati o očekivanjima. Ne znamo u kakvom će sastavu biti Francuska i Portugal. Daćemo maksimum. Francuska je uvijek favorit na njihiovom terenu. Probaćemo da napravimo iznenađenje. Protiv Portugala ćemo probati da uz pomoć publike dođemo do bitne pobjede na domaćem terenu", smatra košarkaš "crvenih", Petar Popović.

Ekipa će biti znatno oslabljena u ovim duelima.

"Svaki igrač nam mnogo znači. Hendikep jeste - sigurno je da ćemo biti oslabljeni. Pokušaćemo da se skupimo, da u kratkom periodu pronađemo neku igru, prikažemo što bolje partije i ostvarimo što više pobjeda", rekao je Popović.

"Crveni" su sa Francuzima igrali u prethodnom ciklusu kvalifikacija za Eurobasket, dok se sa Portugalom nijesu sastajali.

"Francuska je uvijek težak protivnik. Poznajemo ih dosta dobro i možemo da im se odupremo. Ne znam u kakvom će sastavu igrati Portugal. Oni su nam nepoznanica. Igramo na domaćem terenu i to je utakmica koju moramo da dobijemo. Sigurno ćemo dati sve od sebe. Francuska je jedna velika košarkaška sila i sa drugom i sa trećom ekipom. Treba da radimo na tome da pokušamo da ih iznenadimo i da Portugal dobijemo na domaćem terenu", kazao je Dino Radončič.

Radončić na današnjem treningu
Radončić na današnjem treningufoto: KSCG

Ekipa ima malo vremena za pripreme i do puta za Francusku odradiće dva treninga u kompletnom sastavu.

"Mislim da se dosta poznajemo. Treba par treninga da se ukomponujemo. Svjesni smo da u grupi, ne računajući Francusku, ostale dvije ekipe možemo da pobijedimo, ali ništa neće biti lako. Momci su došli fokusirani, volimo da budemo u reprezentaciji i jedva čekamo da počnu utakmice", poručio je Radončić.

Bonus video: