Žakelj: Neki igrači su bili previše impresionirani Zvezdom; Radonjić: Morali smo da odreagujemo u nastavku

„Pred meč smo govorili o izgubljenim loptama, da te stvari moramo da kontrolišemo, ali smo bili loši. Plus je što su mladi puno više igrali i iskoristili priliku”, rekao je Andrej Žakelj

11441 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

SC Derbi na pauzu u Admiralbet ABA ligi ide sa skorom 4:5.

Tim Andreja Žakelja je, nakon tri pobjede, prvi put izgubio u „Morači”, ali od ekipe koja je na čelu tabele, Crvenu zvezde (99:67).

„Zvezda je evroligaški tim i vidi se velika razlika, tako da nemamo puno da pričamo o tome. Neki igrači su bili malo previše impresionirani, sa previše respekta i energija i koncentracija im nisu bile na nivou. Zvezda ima 12-14 igrača od kojih svako svakog može da zamijeni, svi su igrali i bili agresivni. Pred meč smo govorili o izgubljenim loptama, da te stvari moramo da kontrolišemo, ali smo bili loši. Ovo je neka škola da naučimo. Plus je što su mladi puno više igrali i iskoristili priliku”, rekao je slovenački stručnjak.

Radonjić ironično aplaudira navijačima koji su ga vrijeđali
Radonjić ironično aplaudira navijačima koji su ga vrijeđalifoto: Savo Prelević

Dejan Radonjić je opet bio na meti 20-ak navijača, koji su ga vrijeđali, baš kao i Nikolu Ivanovića, ali to nije htio da komentariše.

„Dobro smo počeli meč u oba pravca i igrali dobro sve do pet-šest minuta do kraja druge četvrtine, kada je domaćin, koji se borio, smanjio razliku. Dao nam je 40 koševa, bilo je potrebno da odreagujemo. Odbrana je bila bolja, imali smo kontrolu, a s obzirom na to da nam se utakmice ređaju kao na traci, da je ritam žestok, dobro je što nismo dozvolili da dođe do iznenađenja”, naglasio je 51-godišnji Podgoričanin, koji je na izlasku iz “Morače” dobio aplauze dugogodišnjih ljubitelja košarke.

Bonus video: