Nikolić: Neće biti lako, ali mislim da imamo šansu da iznenadimo Francuze

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u petak (20.30 h) protiv Francuske igra prvi meč u kvalifikacijama za Mundobasket

4456 pregleda 2 komentar(a)
Nikolić, Foto: KSCG
Nikolić, Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore danas je otputovala u Francusku, gdje će u petak (20.30 h) protiv domaće selekcije otvoriti kvalifikacije za Mundobasket.

"Crveni" su u ovom kvalifikacionom "prozoru" oslabljeni, a centar, Zoran Nikolić poručuje da će se ekipa maksimalno potruditi i pokušati da iznenadi favorizovane "trikolore".

"Neće biti lako, s obzirom na sve okolnosti. Imamo kvalitetnu ekipu i mislim da imamo šansu da ih iznenadimo, ako budemo fokusirani i ako se budemo borili od prvog minuta. I njima nedostaje igrača, ali opet imaju dobar sastav. Potrudićemo se da damo maksimum i probamo da ih iznenadimo", rekao je Nikolić.

U timu nema Bojana Dubljevića, Igora Drobnjaka, Marka Todorovića i Jovana Kljajića.

"Ekipa je dosta mlađa, uz par iskusnijih igrača, a većina momaka je u dobroj formi. Mislim da će nam to biti dodatni vjetar u leđa", smatra Nikolić.

Poslije utakmice sa Franucuzima, slijedi meč sa Portugalom, u ponedjeljak (18.30 h) u Podgorici.

"Pobjeda protiv Portugala bila bila zadovoljavajuća, a bilo bi izvanredno ako bismo upisali dva trijumfa. Idemo utakmicu po utakmicu. Sada igramo sa Francuskom i ne želimo da razmišljamo o Portugalu", kazao je Nikolić.

Bonus video: