Ne prijete Francuzima, žele da odigraju što bolje

Crnogorska košarkaška reprezentacija gostovanjem “trikolorima” (20.30 časova) počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

7759 pregleda 0 komentar(a)
Kobs protiv Francuza u kvalifikacijama za Eurobasket, Foto: FIBA
Kobs protiv Francuza u kvalifikacijama za Eurobasket, Foto: FIBA

Početak kvalifikacija za Mundobasket nije mogao da bude teži, u kakvom god da je sastavu crnogorska reprezentacija.

A kada se zna u kakvim je problemima - da nema Bojana Dubljevića, Marka Todorovića, Nikole Ivanovića, Jovana Kljajića..., kao i igrača iz NBA Nikole Vučevića i Marka Simonovića, onda je jasno da izabranike Boška Radovića čeka gotovo nemoguća misija na večerašnjem gostovanju Francuskoj u Pou (20.30 časova).

U pitanju su rivali koji se dobro poznaju iz prošlih kvalifikacija, za Eurobasket u kojima je naša selekcija u Podgorici propustila šansu da sruši favorita. Poražena je 73:71, iako je u većem dijelu meča bila i bliža trijumfu.

"Fali dosta igrača, imali smo i samo tri treninga. Neće biti lako, ali moramo da pokušamo da odigramo što je bolje moguće. Ni putovanje nije bilo lako, mada smo na tako nešto svi navikli", rekao je centar Filip Barović i nastavio:

"Ljetos smo imali pretkvalifikacije, one nam sigurno pomažu u pripremi ovih mečeva u kvalifikacijama. Ali, opet, ekipa je bitno promijenjena, samo jedan trening od ukupno ti smo odradili kompletni. Francuska je takođe oslabljena, ali ima veliku bazu, dosta igrača iz ovog sastava igra Evrokup. Protiv nekih smo već igrali u duelu sa Virtusom i znamo dobro šta da očekujemo od njih", istakao je centar Budućnost Volija.

RADOVIĆ: LIJEPO JE PONOVO BITI TU

Nemanja Radović se vratio u nacionalni tim poslije dvije godine.

"Lijepo je vratiti se. Dosta momaka znam odranije, praktično čivat život i nedostajali su mi. U dobroj sam formi i imam samopouzdanja pred ove duele, to je veoma bitno za igrača. A motiva nikad ne fali kada se igra za reprezentaciju", poručuje krilni centar Nemanja Radović.

Košarkaš španske Mursije će vjerovatno imati i nešto drugačiju ulogu s obzirom na to da su “crveni” pogotovo oslabljeni na centarskoj poziciji.

"Nismo kompletni, ali smo došli da odigramo mušku utakmicu, da se suprotstavimo i da se predstavimo u što boljem svjetlu. Došao sam da pomognem koliko mogu protiv atletski odlične ekipe Francuske. Treba da budemo pametni, fizički protiv njih je praktično nemoguće, ali možemo da iskoristimo njihove mane u igri", rekao je Radović.

Naša selekcija drugi meč u kvalifikacijama igra u ponedjeljak kada dočekuje Portugal.

FRANCUZI OPREZNI PROTIV “CRVENIH”

Vensan Kole, selektor Francuske, pozvao je na oprez svoju ekipu:

"Pokušaćemo da sada budemo bolji, moramo da budemo bolji. Da odgovorimo u odbrani timu koji dobro sarađuje u spoljnjoj liniji", rekao je Kole i dodao:

"Mada, i ne znamo mnogo o Crnoj Gori, sem da Nikola Vučević ne igra, kao ni Marko Simonović, koji nam je stvorio mnogo problema u tom duelu u Podgorici. Ne znam da li će igrati Bojan Dubljević, vidio sam da je na spisku... - istakao je Kole.

Zapazio je još jednu stvar:

"U crnogorskom timu je bitno što ima dosta igrača iz Budućnosti, znači da dugo igraju zajedno. Moramo da budemo spremni za zadatak", zaključio je Kole.

Bonus video: