Uniks klupskim rekordom zaledio Zvezdu u Beogradu, Mitrović trojkom sa centra izgubio od Asvela

Ekipa Dejana Radonjića doživjela drugi domaći poraz u Evroligi ove sezone, Asvel dobio Monako trojkom Hauarda u posljednjoj sekundi maltene sa pola terena

8960 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Uniksa iz Kazanja sa 78:98 (16:26, 23:21, 18:29, 21:22), u utakmici 12. kola Evrolige.

U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Ostin Holis sa 15 poena uz pet skokova i Nejt Volters sa 13 poena i četiri asistencije. Ognjen Dobrić postigao je 11 poena, a Nikola Kalinić 10 poena uz četiri asistencije.

Crnogorski reprezentativac Nikola Ivanović ubacio je tri poena.

Ruski tim predvodili su Džon Braun sa 18 poena i pet skokova, Mario Hezonja sa 17 poena i pet skokova i Ajzea Kenan sa 17 poena.

Uniks je od početka bio u vođstvu, početkom druge četvrtine stekao je 15 poena prednosti, izabranici Dejana Radonjića uspjeli su da priđu na četiri poena zaostatka, ali su Rusi brzo odbili taj nalet, a početkom drugog poluvremena stekli nedostižnu razliku.

Ona je tokom meča stizala i do maksimalnih 25.

Rusi su ubacili 15 trojki - što je novi klupski rekord u Evroligi. Poslije 12 kola, Zvezda ima skor od četiri pobjede i osam poraza na 13. mjestu na tabeli, a Uniks je šesti sa sedam pobjeda i pet poraza. U sljedećem kolu Zvezda će u petak igrati u Sankt Peterburgu protiv Zenita, a Uniks će dočekati Olimpijakos.

Vrlo zanimljivo bilo je i u francuskom derbiju između Monaka i Asvela, a Zvezdan Mitrović je ostao bez pobjede protiv svog bivšeg tima u posljednjoj sekundi, kada je Vilijam Hauard ubacio trojku skoro sa polovine terena - 85:84 za Asvel.

Hauard je meč završio sa 23 poena, 10 skokova, tri ukradene lopte i dvije asistencije. Šarl Kaudi dodao je 15 poena, a Džejms Gist 13 poena i tri skoka. U ekipi Monaka najefikasniji je bio Paris Li sa 20 poena, Majk Džejms postigao je 18, a Alfa Dijalo 15 poena.

Asvel je prekinuo niz od tri porza i ima skor od sedam pobjeda i sedam poraza na osmom mjestu na tabeli. Monako je 11. skorom 5/7.

Košarkaši Olimpijakosa pobijedili su na gostujućem terenu Milano sa 93:72 (30:25, 30:20, 12:12, 21:15).

Grčku ekipu predvodio je Janulis Larencakis sa 18 poena. Tajler Dorsi u pobjedi je učestvovao sa 14 poena i četiri asistencije, a Saša Vezenkov sa 12 poena i pet skokova.

U timu iz Milana najefikasniji je bio Šavon Šilds sa 26 poena, pet skokova i tri asistencije. Luiđi Datome dodao je 12 poena.

Olimpijakos i Milano zauzimaju treće i četvrto mjesto na tabeli sa po osam pobjeda i četiri poraza.

U sljedećem kolu Olimpijakos će 3. decembra u Kazanju igrati protiv Uniksa, a Milano u Berlinu protiv Albe.

Bonus video: