Francuska se zaboravlja, Portugal mora da padne

"Šteta što nismo uspjeli da privedemo utakmicu u našu korist. Odigrali smo baš dobro, a u glavi mi je samo misao da sam ponosan na momke", kaže Nemanja Radović

19056 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Fiba basketball
Foto: Fiba basketball

Do Svjetskog prvenstva na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, evropske selekcije je čekalo 12 prepreka.

Crna Gora, najmanja zemlja koja je ikada nastupila na planetarnim šampionatima u košarci, imala je veliku šansu da već na startu preskoči možda i najtežu "ljestvicu" i pobjedom nad velikanom "kraljice igara", Francuskom, napravi ključni korak ka novom odlasku u Aziju.

Tim Boška Radovića je u hramu francuske košarke, Palati sportova u Pou, vodio 30 minuta, igrao odličnu košarku, ali je pao u finišu i ostao bez senzacije.

"Šteta što nismo uspjeli da privedemo utakmicu u našu korist. Odigrali smo baš dobro, a u glavi mi je samo misao da sam ponosan na momke. Igrali smo cijelo vrijeme baš dobru košarku, pomagali smo u odbrani, a u napadu odigrali isto dobro. Nažalost, u posljednja dva minuta nismo uspjeli da izdržimo s energijom i snagom. Pala nam je koncentracija, Francuzi su to iskoristili", ističe Nemanja Radović.

Krilni centar Mursije, koji je prvi put zaigrao za nacionalni tim nakon Mundobasketa u Kini 2019, ubijeđen je da poraz neće pokolebati "crvene".

"Nije bilo lako igrati na njihovom terenu, dvorana je bila puna. Izlazimo sa dobrom energijom sa ove utakmice, iako smo izgubili, i okrećemo se Portugalu".

Portugalci su na startu poraženi od Mađarske na svom terenu, autsajderi su grupe E, ali opuštanja nema.

Crna Gora, sa svim problemima koji su zadesili selektora sa sastavom, nikoga ne smije da potcijeni.

"Biće teško, istrošili smo se baš dosta, a i put je baš naporan. To je što je, moramo da se spremimo za ovu utakmicu, koja je veoma važna za nas. Moramo da dobijemo, nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu i igrati dobru košarku", naglašava 30-godišnji Bjelopoljac.

Već u prvom FIBA "prozoru" bilo je nekoliko iznenađenja, Crna Gora to ne smije da dopusti u ponedjeljak (18.30) u "Bemax areni".

"Neće biti lako, u ovom sistemu takmičenju svaka selekcija igra dobru košarku. Portugal ima dobru ekipu, uigranu, koja već nekoliko godina igra zajedno na istom nivou i imaćemo prilično težak zadatak", zaključio je Radović.

Bonus video: