Vučević u elementu: Uhvatio sam ritam, uvijek sam imao podršku trenera i saigrača

Čikago je trenutno druga ekipa Istoka sa skorom 14-8, a peta u cijeloj ligi

4501 pregleda 1 komentar(a)
Vučević na meču sa Šarlotom, Foto: Chicago Bulls
Vučević na meču sa Šarlotom, Foto: Chicago Bulls

Nikola Vučević je protiv Šarlota "ispalio" napadački arsenal - upisao 30 poena, pogodio šest trojki bez promašaja.

Bulsi su slavili 133:119, crnogorski as odigrao najbolju utakmicu u sezoni, pokazao šta zna i kakav doprinos može da pruži u odličnom sastavu Čikaga.

"Tražio sam se ofanzivno, ali uvijek sam imao podršku trenera i saigrača. Tražio sam pozicije na terenu, kako da igram sa novim saigračima, u novoj ulozi. Uvijek sam imao samopouzdanje, imam dovoljno iskustva, a večeras sam našao ritam. Ovo je najbolja moja utakmica ove sezone, ali kao tim smo igrali dobro, slavili veoma važnu pobjedu nakon poraza od Majamija u prošlom meču", rekao je Vučević.

As Bulsa je propustio šest mečeva u nizu, zbog koronavirusa, duel sa Šarlotom bio mu je četvrti od povratka.

stat
foto: Sofascore

"Morao sam da pauziram u nezgodnom trenutku. Nažalost, takvo je vrijeme, moramo da živimo sa ovim virusom, ali osjećam se dobro. Nisam imao ni simptome...", kazao je Vučević.

Čikago je trenutno druga ekipa Istoka sa skorom 14-8, a peta u cijeloj ligi.

"Super je atmosfera, mislim da smo dobro počeli sezonu. Nova smo ekipa, treba vremena da se sve posloži i da uklopimo. Vjerujem da ćemo da nastavimo da rastemo kao tim i da budemo sve bolji".

Prije tri dana Vučević je igrao u Orlandu, protiv kluba u kome je stekao reputaciju jednog od najboljih centara lige, a koji mu je priredio spektakularan doček.

Utisci su još jaki.

"Bio je poseban osjećaj, sa mnom su bili supruga i stariji sin, zaista specijalna noć. Prelijep je osjećaj, hvala Orlandu i navijačima što su me tako dočekali. To je znak da sam ostavio trag. To je odnos koji se uvijek pamti, ti predivni ljudi, prijateljstva koja sam stekao. Orlando će uvijek biti posebano mjesto u mom srcu", kazao je Vučević.

Bonus video: