Mornar čeka Megu: Rival koji zahtijeva trčanje svih 40 minuta

Barani u 10. kolu Admiralbet ABA lige igraju protiv mladog beogradskog tima koji je ove sezone pobjeđivao Budućnost Voli i Cedevita Olimpiju

4744 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Fiba.basketball
Foto: Fiba.basketball

Mornar je prije reprezentativne pauze popravio situaciju u Admiralbet ABA ligi, pobijedio je kod kuće Igokeu i Split i pomjerio se s nule, a sada želi da krene ka gornjem dijelu tabele i uđe u borbu za plej-of.

U "Topolicu" stiže Mega (subota 17 sati), Barani ako planiraju da opravdaju ambicije moraju da dobijaju ovakve utakmice na svom terenu.

Bez obzira na to što Mega nije jednostavan protivnik, to dobro znaju i Budućnost Voli i Cedevita Olimpija, koja je nedavno u Beogradu izgubili sa skoro 30 poena razlike.

"Očekuje nas veoma težak meč, jer je Mega sastavljena od izuzetno talentovanih igrača, odlično vođenih od strane trenera Jovanovića. Ovo je utakmica u kojoj mora da se svih 40 minuta igra u punom intenzitetu, pošto je Mega, upravo zbog te mladosti i talenta, prepoznata kao ekipa koja igra u istom ritmu cijeli meč. Nezavisno od toga da li vodi ili gubi", rekao je trener Mihailo Pavićević i dodao:

"Znači, moramo da u svakom segmentu budemo fokusirani, kako u odbrani tako u napadu. Pauzu smo iskoristili i da se malo odmorimo,ali i da odradimo ono što smo planirali za ovaj period. Neizvjestan je nastup Luisa zbog povrede, vidjećemo da li će i koliko biti spreman, ali to ne mijenja stvari, idemo na trijumf", istakao je Pavićević.

I Sead Šehović očekuje ozbiljan otpor beogradske ekipe.

"Mega je svoj kvalitet pokazala u posljednje dvije utakmice, protiv Budućnosti i Cedevita Olimpije. Savladala je relativno lako i jedne i druge, to govori dovoljno o njenom kvalitetu. Igramo na svom terenu i digli smo formu u posljednje vrijeme, tako da očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu. Značila bi nam", kazao je Šehović.

Mega poslije devet rundi ima četiri pobjede, dvije više od Mornara.

"Mornar godinama igra jako dobru košarku predvođen trenerom Pavićevićem. Ima napadački agresivan stil sa dosta šuteva za tri poena i to Barani nisu promijenili ni ove sezone. Samim tim, što se nas tiče, mi moramo svih 40 minuta da budemo koncentrisani, da nađemo svoj ritam utakmice, ali prije svega moramo da budemo jako fokusirani na odbrambene zadatke", rekao je trener Mege Vlade Jovanović.

Bonus video: