Džikić diplomatski o povratku u Evroligu: Vidjećemo, duga je sezona

„Izuzetno smo zahvalni navijačima, toliko su putovali da nas podrže. Imali smo skraćenu rotaciju, sa samo osam igrača, ali su nam navijači pomogli, 40 minuta su nas bordili, gurali nas i dali nam dodatnu energiju”, rekao je Zoran Nikolić

14951 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Uz veliku pomoć navijača, koji su doputovali iz Podgorice u Patru, košarkaši Budućnost Volija su ubjedljivo savladali Promiteas (89:60) i ostali na vrhu grupe B Evrokupa sa skorom 5:1.

I Aleksandar Džikić i Zoran Nikolić su im se zahvalili nakon meča.

„Izvinjavam se što kasnim, morao sam da se zahvalim ljudima koji su došli iz Podgorice. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje nego prvo, a 3. četvrtina je bila jako dobra”, rekao je Džikić nakon meča, dok su navijači uzvikivali „Hoćemo titulu”.

Na pitanje da li je cilj povratak u Evroligu, diplomatski je odgovorio:

„Vidjećemo, duga je sezona”.

Zoran Nikolić je upisao 20 poena i 10 skokova za indeks 30.

„Izuzetno smo zahvalni navijačima, toliko su putovali da nas podrže. Nadam se da će ovo češće da se događa u budućnosti. Imali smo skraćenu rotaciju, sa samo osam igrača, ali su nam navijači pomogli, 40 minuta su nas bordili, gurali nas i dali nam dodatnu energiju”.

Isto pitanje o povratku u Evroligu je postavljeno i 25-godišnjem Nikšićaninu.

„Idemo meč po meč. Sada nas čeka ABA liga, vidjećemo dokle ćemo stići. Prvo razmišljamo o Zagrebu i meču sa Cibonom, poslije toga ćemo vidjeti šta i kako dalje”.

Sasvim razumljivo, razočaran je bio trener Promiteasa Ilijas Zuros

„Iznenađen sam i razočaran izdanjem mojih igrača, nikad nisam vidio neki tim da se tako preda. Sigurno ćemo praviti promjene, i to veoma brzo. Moramo da počnemo da ličimo na tim”, rekao je bivši šef stručnog štaba Budućnosti.

Bonus video: