Niko ga nije htio, ostavila ga je djevojka, lutao je Amerikom i uspio da postane NBA as

Šest godina kasnije, 26-godišnji centar visok 208 cm najbolji je igrač Hjuston Roketsa, koji imaju sedam uzastopnih pobjeda nakon što su prethodno imali 15 vezanih poraza

10050 pregleda 2 komentar(a)
Kristijan Vud, Foto: Reuters
Kristijan Vud, Foto: Reuters

Krstijan Vud je 2015. godine plakao na stolici, nakon što njegovo ime nije pročitano prilikom drafta - ni u prvoj, ni u drugoj rundi.

Vjerovao je da će krenuti u NBA avanturu, pozvao porodicu i prijatelje na proslavu...

Svijet mu se srušio.

Mislio je da će mu jedna godina u NCAA i 15,7 poena, 10 skokova i 2,7 blokada prosjčeno po utakmici na Univerzitetu Nevada biti dovoljne za ulazak u elitu.

Bilo je interesovanja, ali nijedan klub se nije odvažio da ga uzme.

Na profesionalno razočaranje, nadovezalo se i privatno. Njegova djevojka doletjela je u Las Vegas, a nakon što je saznala da nije izabran na draftu, odmah je otišla kući i nikada je više nije vidio.

Šest godina kasnije, 26-godišnji centar visok 208 cm najbolji je igrač Hjuston Roketsa, koji imaju sedam uzastopnih pobjeda nakon što su prethodno imali 15 vezanih poraza.

Vud ima prosjek od 18,3 poena, uz 11,9 skokova i 2 asistencije po utakmici.

Nakon 2015. godine i neuspješnog drafta, igrao je ljetnu ligu s Roketsima, ali su mu Siksersi dali prvu šansu u NBA ligi.

Bio je još u Hornetsima, Bakksima, Pelikansima i Pistonsima prije nego se se vratio u Hjuston, s tim da je imao i avanturu u Kini, igrao i razvojnu ligu.

U novembru 2020. godine, nakon dobre sezone u Detroitu, Roketsi su s njim potpisali trogodišnji ugovor vrijedan 41 milion dolara. Prošle sezone je u prosjeku bilježio 21,0 poen i 9,6 skokova. Jedan je od najcjenjenijih centara lige...

A gdje je njegova djevojka - žali li što ga je ostavila u najtežem trenutku.

Bonus video: