Mornar ide u Zadar po prvu pobjedu u gostima

Meč Zadar - Mornar igra se u nedjelju od 21 sat

5116 pregleda 0 komentar(a)
Strahinja Mićović, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Strahinja Mićović, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Košarkaši Mornara su sa dvije vezane pobjede ušli u mirnije vode i podigli samopouzdanje.

Pokušaće da nastave dobar ritam i u nedjelju, protiv Zadra u gostima, svjesni da je put do bezbjedne luke još dug.

Čeka ih težak ispit u dvorani “Krešimir Ćosić”, protiv ekipe koja je uvijek opasna na svom terenu, a koja je kvalitet pokazala iznenađujućim trijumfom na gostovanju Cedevita Olimpiji.

Barani, takođe, još ne znaju za trijumf u gostima ove sezone - izgubili su četiri meča u ABA ligi na strani, a tri u FIBA Evropa kupu.

“Ne treba trošiti riječi na to da je u Zadru, u sportskom smislu, uvijek vruć teren, i da je riječ o ekipi koja u takvom ambijentu uvijek daje maksimum. Putujemo na ovo gostovanje u daleko boljem raspoloženju nego što je to bilo na početku sezone. Podigli smo formu i to je rezultiralo sa nekoliko pobjeda koje su stigle u pravom trenutku. Vidi se da je došlo do olakšanja kod igrača, da su rasterećeniji i opušteniji što je preduslov da pružamo još bolje partije. Ne treba trošiti riječi koliko bi nam značila pobjeda, ali biće to izuzetno teška utakmica jer je naš rival nakon pobjede protiv Cedevita Olimpije dobio dodatnu energiju", kazao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je u minulih pet sezona u ABA ligi samo dva puta poražen od svog nedjeljnog rivala – po jednom u Baru i Zadru.

"Ima momenata koji idu i nama u korist a najvažniji je taj da smo podigli formu. Iskoristili smo, pritom, pauzu zbog reprezentativnih takmičenja da se odmorimo, ali i da mi podignemo nivo treninga zbog čega ne možemo da kažemo da ovaj duel dočekujemo u lošem ritmu, naprotiv. Naravno, idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da uspijemo ali nema dileme da će biti teško da cilj i ostvarimo”, rekao je Strahinja Mićović.

Meč Zadar - Mornar igra se u nedjelju od 21 sat.

Bonus video: