Budućnost u Zagrebu sa Ridom i Tarolisom: Usporiti ritam i talenat Cibone

Vili Rid konačno izašao iz "zdravstvenog protokola" i biće na raspolaganju za sjutrašnji duel protiv Cibone (19 sati)

4741 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Još jedna evropska pobjeda tokom sedmice, sjajno izdanje sedmorice igrača protiv Promiteasa, pa nekoliko treninga u Podgorici i put u Zagreb.

Za košarkaše Budućnost Volija nastavlja se težak i izazovan period, uz povoljnije vijesti - prvo je došao novi igrač, Litvanac Donatas Tarolis, da zamijeni odbjeglog Džejkoba Vajlija, a zatim je i Vili Rid konačno izašao iz "zdravstvenog protokola" zbog povrede i biće na raspolaganju za sjutrašnji duel protiv Cibone (19 sati).

"Vili je počeo da trenira, to nam je veoma važno. Imamo smanjenu rotaciju, njegov povratak će nam dosta značiti", kazao je kapiten Suad Šehović.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu ABA lige ostvarila jednu pobjedu u gostima, nad Cedevita OIimpijom, a doživjela tri poraza, sva tri u Beogradu (Crvena zvezda, Mega, Partizan).

Slijedi joj duel sa poletnom Cibonom, koja ima polovičan učinak u prvih deset mečeva, timom koji ima mnogo talenta.

"Cibona igra agresivno u oba smjera, ima veoma talentovane igrače. Moramo da im usporimo tranziciju", rekao je Šehović.

Dolaskom Tarolisa i povratkom Rida, Aleksandar Džikić je dobio koliko-toliko na širini, ali, pored Danila Nikolića, fale još i Petar Popović i Igor Drobnjak.

"Već dvije sedmice nas nema za trening pet na pet", podsjeća Edin Atić, koji, takođe, ističe da su talenat i energija aduti Cibone.

"Cibona je iznenađenje sezone, igra veoma agresivno, to je ekipa koja dosta trči... Moramo da odgovorimo tako što ćemo postaviti ritam koji nama odgovara i odigrati kao prethodna dva meča", rekao je Atić.

Bonus video: