Zvezdi triler u Novom Mestu: Krka vodila 18 razlike, isključen Radonjić, trener tehničkom poklonio trijumf gostima

Nestvarna završnica meča, Crvena zvezda pod komandom Gorana Boškovića došla do 10. pobjede u regionalnom takmičenju

6689 pregleda 13 komentar(a)
Jedan "riješio" pitanje pobjednika, drugi isključen na minus 13: Dalibor Damjanović i Dejan Radonjić pred početak meča, Foto: Drago Perko/kosarka.si
Jedan "riješio" pitanje pobjednika, drugi isključen na minus 13: Dalibor Damjanović i Dejan Radonjić pred početak meča, Foto: Drago Perko/kosarka.si

Tek je 11. kolo Admiralbet ABA lige, a već je odigrana utakmica koja će se pamtiti godinama nakon što se završi sezona 2021/2022.

Crvena zvezda je savladala Krku u Novom Mestu 71:70, iako je na nepunih devet minuta do kraja gubila 60:42.

Završnica meča je bila veoma čudna.

Pri rezultatu 60:47, Dejanu Davidovcu je suđen faul u napadu i poništen koš (čini se regularan), što je naljutilo Dejana Radonjića, koji je dobio tehničku, pa isključujuću grešku.

Rok Stipčević je dao dva od tri bacanja, a drugi trener iz Podgorice, Goran Bošković, dobio priliku da vodi ekipu umjesto sugrađanina.

Radonjićevo isključenje kao da je probudilo do tada uspavane Beograđane, koji su konačno prikazali ogromnu razliku u klasi i serijom 16:0 preokrenuli na 63:62, a uskoro imali i 66:64.

Templ Gibs je, međutim, dao trojku i dodatno bacanje, pa još dva penala za 70:67 na devet sekundi do kraja.

Nikola Kalinić je trojkom izjednačio pet sekundi prije kraja, a onda je Gibsu dosuđena izgubljena lopta, iako je djelovalo da ga je Branko Lazić faulirao.

Tada se desila nestvarna stvar - trener domaćih Dalibor Damjanović je prišao do klupe Beograđana, nešto prigovorio sudiji Tomislavu Hordovu i dobio tehničku grešku!

Kalinić je iskoristio slobodno bacanje, a onda je Zvezda lako izvela loptu i potrošila posljednje 1,3 sekunde.

Dejan Davidovac je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 19 poena (bacanja 15-14), Kalinić je sakupio 16 (14 u posljednjoj dionici), dok se Nikola Ivanović nije upisao sa 16 i po minuta.

Kod domaćih su najbolji bili Rok Stipčević sa 16 i Gibs sa 14 koševa.

Beograđani su i dalje prvi na tabeli sa skorom 10:1, šansu da ih dostigne ima Partizan, čiji je derbi sa Cedevita Olimpijom u toku.

FMP je treći sa devet pobjeda i dva poraza, četvrta je Budućnost Voli sa 7:3.

Krka je pri dnu, jer je doživjela osmi poraz na ukupno 11 utakmica.

Bonus video: