Sa pojačanjima u reketu na trijumf protiv Cibone

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19 časova) gostuju Ciboni u Zagrebu, u timu Vili Rid i Donatas Tarolis

12326 pregleda 1 komentar(a)
Upozorava da Cibona igra veoma agresivno: Edin Atić, Foto: Savo Prelević
Upozorava da Cibona igra veoma agresivno: Edin Atić, Foto: Savo Prelević

Najprijatnijem iznenađenju sezone u Admirablet ABA ligi, FMP-u, košarkaši Budućnost Volija već gledaju u leđa, jer “panteri” dijele 2. mjesto sa Partizanom skorom 9:2. Zbog toga tim Aleksandra Džikića nema pravo na grešku protiv još jednog tima koji je često oduševljavao ove sezone, Cibone.

Podgoričani večeras (19 časova) gostuju u “Draženovom domu” jači nego prije četiri dana, kada su usred Patre igrali sjajno i savladali Promiteas 89:60. Povećana je konkurencija pod košem, jer je potpuno spreman Vili Rid, a stigao je i Litvanac Donatas Tarolis, ali ostaju problemi u bekovskoj liniji, s obzirom na to da nema Petra Popovića i Igora Drobnjaka.

- Cibona igra agresivno i u napadu i u odbrani. Selektirali su ekipu koja ima zavidan atletski potencijal i to se vidi u načinu na koji igraju. Spremali smo se za agresivnu odbranu sa dosta preuzimanja, i za njihove promjene formacija poslije prekida. Centarska linija je vrlo pokretljiva i ‘dugačka’, imaju igrače koji su prijetnja i sa spoljnih pozicija i moraćemo da pokušamo da iskontrolišemo taj dio njihovog napada - upozorava Džikić.

Podgoričani su prethodne dvije utakmice odigrali sa svega osam igrača, jer nije bilo Rida, Popovića, Drobnjaka, odbjeglog Džejkoba Vajlija i odsutnog Danila Nikolića. Sada će u konkurenciji biti desetorica.

- Vili je počeo da trenira, to nam je veoma važno. Imamo smanjenu rotaciju, njegov povratak će nam dosta značiti - naglašava kapiten Suad Šehović.

Budućnost je do sada četiri puta gostovala u ABA ligi i pobijedila samo Cedevita Olimpiju, a izgubila je tri puta u Beogradu od Crvene zvezde, Mege i Partizana. Sada će pokušati da popravi saldo.

- Cibona igra agresivno u oba smjera, ima veoma talentovane igrače. Moramo da im usporimo tranziciju - jasan je Šehović.

Džikić na raspolaganju ima pet centara, tri beka, te po jednog plejmejkera i krilo. Za pravi trening - nedovoljno.

- Već dvije sedmice nas nema za trening pet na pet - podsjeća Edin Atić i upozorava da su talenat i energija aduti večerašnjeg rivala.

- Cibona je iznenađenje sezone, igra veoma agresivno, to je ekipa koja dosta trči... Moramo da odgovorimo tako što ćemo postaviti ritam koji nama odgovara i odigrati kao prethodna dva meča - naglasio je reprezentativac BiH.

Bonus video: