Mornar u Zadru traži nastavak serije

Mornar je dobio posljednja dva meča u regionalnom takmičenju i želi da nastavi niz i večeras (21 čas)

6337 pregleda 0 komentar(a)
Zna da će biti teško u Zadru: Strahinja Mićović, Foto: KK Mornar/Media Pro
Zna da će biti teško u Zadru: Strahinja Mićović, Foto: KK Mornar/Media Pro

Ako postoji dvorana u kojoj se košarkaši Mornara osjećaju lagodno kao u “Topolici”, onda je to arena koja nosi ime čuvenog Krešimira Ćosića. U debitantskoj sezoni 2016/2017, Barani su oba puta izgubili od Zadra, ali su od tada upisali osam pobjeda u međusobnim susretima, a u Dalmaciji su prosječno slavili sa 12 poena razlike.

Sada, kada su ostali bez Evrope, izabranici Mihaila Pavićevića u potpunosti mogu da se posvete Admiralbet ABA ligi, a pobjeda u Zadru bi im omogućila lagodniji nastavak sezone.

- Ne bi trebalo trošiti riječi na to da je u Zadru, u sportskom smislu, uvijek “vruć teren” i da je riječ o ekipi koja u takvom ambijentu uvijek daje maksimum. Znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica. U daleko smo boljem raspoloženju nego na početku sezone. Podigli smo formu i stiglo je nekoliko pobjeda u pravom trenutku. Igrači su rasterećeniji i opušteniji, a ne bi trebalo trošiti riječi koliko bi nam značila pobjeda - rekao je Pavićević.

Mornar je dobio posljednja dva meča u regionalnom takmičenju i želi da nastavi niz i večeras (21 čas).

- Zadar za sve u ABA ligi predstavlja neugodno gostovanje, riječ je o ekipi koja tradicionalno pruža najbolje partije pred svojim navijačima. U ovaj meč ulazi sa dodatnim stimulansom, jer je u prethodnom kolu slavila u Ljubljani, pa nema dileme da ćemo biti na velikom iskušenju. Ima momenata koji idu i nama u korist, a najvažniji je da smo podigli formu. Iskoristili smo i pauzu zbog reprezentativnih takmičenja da se odmorimo, ali i da podignemo nivo treninga. Idemo na pobjedu, ali nema dileme da će biti teško da cilj i ostvarimo - rekao je Strahinja Mićović.

Bonus video: