Džikić: Možda ćemo imati još povrijeđenih, novog igrača je teško naći

„Pokušavamo da na tržištu nađemo igrača koji će da se uklopi u ovo što imamo, ali vjerujte da nam je teško. Ne meni, nego klubu da nađe odgovarajuću osobu i košarkaša”, rekao je Aleksandar Džikić

14967 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Cibona/Mihal Jaćić
Aleksandar Džikić na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Cibona/Mihal Jaćić

Pobjeda nad Cibonom, osma na 11 utakmica u Admiralbet ABA ligi, razlog je za zadovoljstvo u redovima Budućnost Volija.

Osmjehe izaziva i povratak Vilija Rida, ali problemi ostaju, jer „plavi” i dalje imaju problema sa rotacijom.

„Bilo je teško, to smo i očekivali. Čestitke igračima Cibone, ne znam gdje nalaze energiju. Gledali smo njihov raspored i, ako ne griješim, igrali su 4, 6, 8. i 10. decembra. S druge strane, mi smo ušli u čevrtu sedmicu bez treninga pet na pet. Rid se vratio, ali je Barović ‘aut’. Nisam pričao sa doktorom, možda ćemo imati još povrijeđenih nakon ove utakmice”, rekao je Aleksandar Džikić.

Povrijeđeni su Petar Popović i Igor Drobnjak, a i prije nego što su oni ispali iz konkurencije, Budućnost je tražila novog beka. I još ga nije našla.

„Pokušavamo da na tržištu nađemo igrača koji će da se uklopi u ovo što imamo, ali vjerujte da nam je teško. Ne meni, nego klubu da nađe odgovarajuću osobu i košarkaša”.

I pored tih muka, Budućnost gura dobro. U ABA ligi je izgubila tri puta u Beogradu (od Crvene zvezde, Mege i Partizana), ali je u Evrokupu prva u grupi B sa pet pobjeda i porazom.

„Skor u Evrokupu je mogao da bude perfektan, jer smo u Veneciji imali utakmicu pod kontrolom. Imamo jedan kiks, ali i nenadane pobjede, kao što je i način na koji smo pobijedili neke rivale. A ne znam da li je bilo tima u ABA ligi, osim možda Partizana, u situaciji kao našoj. Bukvalno nismo radili tokom FIBA prozora, 1. decembra smo trenirali prvi put nakon 21. novembra. To se vidi”, zaključio je Džikić.

Bonus video: