Mornar nastavio seriju protiv Zadra, Jeremić i Gordić odbili nalet domaćina

U završnici stvar u svoje ruke preuzeli Marko Jeremić i Nemanja Gordić za devetu uzastopnu pobjedu nad timom iz Dalmacije, tj. skor 4:7 u ABA ligi

11384 pregleda 1 komentar(a)
Najbolja partija od povratka u Mornar: Milija Miković je dao 14 poena, Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar
Najbolja partija od povratka u Mornar: Milija Miković je dao 14 poena, Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar

Najduža serija pobjeda u međusobnim mečevima u ABA ligi, ne računajući onu u „bratskim” duelima Crvene zvezde i FMP-a, trajaće još - košarkaši Mornara su savladali Zadar u dvorani 76:71 i upisali deveti uzastopni trijumf nad timom iz Dalmacije, peti u dvorani „Krešimir Ćosić”. Sada imaju skor 4:7 u ABA ligi i mirnije mogu da čekaju nastavak sezone.

Barani su na startu imali minus, ali su u finišu 1. i početkom 2. četvrtine dominirali i u 13. minutu stigli do čak 15 razlike (30:15). Zadrani su do velikog odmora smanjili na 38:34 i najavili veliku borbu.

Tim Mihaila Pavićevića je u 3. dionici održavao prednost od dva do osam koševa, da bi Zadar trojkama Džastina Kartera i Aleksandra Bursaća u 33. minutu došao do prve prednosti (56:55) nakon 25 minuta.

Vladimir Mihailović je košem i trojkom vraćao prednost, ali je na pet minuta i 45 sekundi prije kraja napravio peti faul.

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo Marko Jeremić i sa osam vezanih poena donio svom timu pet razlike (71:66) na nepuna dva minuta do kraja.

Karter je pogodio dva bacanja za 68:71, a Nemanja Gordić nakon tajm-auta Pavićevića bio polovičan sa linije penala 66 sekundi prije kraja.

Srećom, Martin Junaković je promašio, a Gordić uhvatio odbijenu loptu i iznudio faul Trevora Tompsona. Tada je bio precizan oba puta i otklonio sve dileme...

Jeremić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 18 poena, Nemanja Gordić je ubacio 15, uz osam asistencija, a Milija Miković u najboljem izdanju od povratka u Bar sakupio 14 pogodaka i šest skokova.

Kod domaćih su odskočili Tompson sa 27 i Karter sa 15 koševa.

Bonus video: