Vučević u teškom momentu, Bulsi pod koronom: Nikad nisam prošao kroz ovakav pad

Van ekipe su glavni igrači – Zek Lavin i Demar Derozan, od startne petorke na raspolaganju je samo Nikola Vučević

12733 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čikago Bulsi su desetkovani koronavirusom, čak devet igrača je u izolaciji, iako su svi primili duplu, a većina i “buster” dozu vakcine.

Za sada nema govora od odlaganju utakmica, jer trener Bili Donovan ima devetoricu zdravih igrača, tako da će, po svemu sudeći, igrati sjutra veče protiv Detroita.

Van ekipe su glavni igrači – Zek Lavin i Demar Derozan, od startne petorke na raspolaganju je samo Nikola Vučević, koji je, međutim, u prethodnoj utakmici i ubjedljivom porazu od Majamija 118:92 odigrao jedan od najslabijih mečeva u karijeri.

Pogodio je samo tri šuta iz 15 pokušaja, upisao deset poena, a američki mediji apostrofiraju da a ga je nadigrao Dvejn Dedmon - “back up” centar Hita (20 poena, 12 skokova).

Crnogorski as, dvostruki ol-star, bio je veoma iskren nakon takvog izdanja.

“Veoma je razočaravajuće za mene jer pokušavam da budem uz svoj tim i da uradim ono što moram da nam pomognem da pobijedimo. To trenutno ne radim. Ne pomažem saigračima, i to je dio koji najviše frustrira. Ima utakmica u kojima nisam igrao dobro, ali smo pobjeđivali, tako da to i nije velika stvar. Ali kada izgubimo, a vi ne igrate dobro, osjećate da je to još veća odgovornost, vaša krivica”, kazao je Vučević, koji se sa problem uhvatio u koštac otvoreno i transparentno.

Za njega je ovo možda i najteži dio karijere.

„Nikad nisam prošao kroz ovakav pad“, rekao je Vučević.

„I samo moram da se izvučem iz toga. Nema drugog načina. Očigledno, trenutno ne igram dobro. Ne radim ono što treba da radim. Ne radim svoj posao. Moram to da shvatim, jasno i jednostavno.”

Vučević šutira 40,4 odsto iz igre, 34 odsto sa tri poena i 63,9 odsto sa linije slobodnih bacanja. Njegovi procenti u karijeri su 49,4, 35,6 i 75,3 odsto – razlika je očigledna.

„Dobio sam mnogo lopti na mjestu koje mi odgovara. Promašivao sam i šuteve od kojih sam napravio karijeru“, rekao je on.

„Gledam utakmice, prolazim kroz to. I iskreno, zaista nemam objašnjenje šta se dešava sa mojim šutem. To je nešto sa čime sam uvijek bio veoma dosljedan i zaista dobar tokom cijele karijere. Uvijek sam imao oko 50 posto... Samo moram da shvatim šta se događa".

Bili Donovan je rekao da i dalje ima puno povjerenje u njega, jer Vučević „radi veliki posao“.

On i dalje ima prosječni dabl-dabl u poenima i skokovima, u prosjeku ima 3,6 asistencija, što je slično kao u njegovim posljednjim sezonama.

Ali, napominje NBC u analizi, Bulsi nisu “trejdovali Vendela Kartera i dva pika iz prve runde da bi Vučević promašivao šuteve iz blizine kao što je radio u prvih 20 utakmica ove sezone”.

“Vučević prečesto izgleda kao da žuri. Dva put je protiv Hita bio van ravnoteže dok je šutirao sa pozicija sa kojih nije promašivao ranije”, navodi NBC.

„Očigledno je da sam mnogo ponosan na sebe“, rekao je Vučević.

„Očigledno je i da je talenat dio toga. Ali, radom sam uspio da dođem do nivoa na kome sam. Sada kada prolazim kroz teško vrijeme, rad je jedini način koji znam da se izvučem iz toga".

Bonus video: