Sutjeska u Sarajevu, Gašić: Tek nas čekaju prava iskušenja

Za razliku od Zlatibora i Osijeku, u kojima su ekipe igrale po dva meča, u Sarajevu su planirana po tri

4089 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske su u Sarajevu, gdje se ove sedmice igra treći „balon“ ABA2 lige.

Za razliku od Zlatibora i Osijeku, u kojima su ekipe igrale po dva meča, u Sarajevu su planirana po tri, a rivali ekipi Velimira Gašića su domaćin turnira, Spars (utorak, 21 h), te crnogorski timovi – Lovćen (petak, 15h) i Podgorica (nedjelja, 15 h).

„Očekuje nas zahtjevan turnir. Čekaju nas protivnici, koji su se izuzetno pojačali u odnosu na početak sezone. Sparsi su kvalitetan tim, doveli su još dvojicu igrača. Pokušaćemo da se što kvalitetnije spremimo za tu utakmicu, a o Lovćenu i Podgorici ćemo kasnije razmišljati. Najbitnije je da se mi što kvalitetnije spremimo, da zdravstveni bilten bude na nivou i onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Idemo korak po korak“, rekao je uoči novog turnira trener Sutjeske.

Gašić očekuje da ekipa reaguje nakon ubjedljivog poraza (79:63) od Jedinstva u Bijelom Polju u prethodnom kolu domaćeg šampionata.

„Ekipa kao što smo mi iz nedjelje u nedjelju ima neka nova iskušenja. Očekujem da naša reakcija nakon poraza u Bijelom Polju bude kvalitetna, da to što nije bilo dobro u drugom poluvremenu protiv Jedinstva ispravimo i što spremnije dočekamo utakmicu sa Sparsima. Tek nas čekaju prava iskušenja“, poručio je Gašić.

Jedan od aduta Sutjeske biće Vladimir Tomašević.

„Daćemo sve od sebe da se dobro pripremimo za meč sa Sparsima i 'balon' otvorimo pobjedom. Lovćen smo savladali u domaćem šampionatu. Utakmica protiv Podgorice biće teška – znamo njihove igrače – dosta ih je igralo za Sutjesku. Igrao sam za njih prethodne sezone. Biće zanimljiv meč“, očekivanja su Tomaševića.

Ilija Varajić, najmlađi u ekipi Sutjeske je optimista.

„Ovaj 'balon' će biti naporniji od prethodna dva. Nadam se da ćemo se dobro spremiti i pokušati da zabilježimo sve tri pobjede“, kazao je Varajić.

Bonus video: