Lovćen vodio, pa se kockao, na kraju u drami dobio Podgoricu

Podgorica nadoknadila minus od 14 razlike u posljednjoj četvrtini, preokrenula u finišu, a Nikola Korać je u posljednjem napadu promašio šut za pobjedu - 76:75 za Lovćen

2845 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA2/Dragana Stjepanović
Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Lovćen je u dramatičnom finišu pobijedio Podgoricu u dvorani "Hils" u Sarajevu, u prvom od tri crnogorska derbija ABA 2 lige koji će se igrati ovog mjeseca.

Cetinjani nakon pet kola imaju tri pobjede i dva poraza, dok je Podgorica ostala dva trijumfa, a doživjela je treći poraz.

Lovćen je najveći dio meča bio u vođstvu, kontrolisao je i igru i rezultat još otkada je serijom 16:2 krajem prve i početkom druge četvrtine poveo 29:12.

Dvocifreni razliku Cetinjani su održavali do posljednje četvrtine, u koju su ušli sa 14 poena prednosti, ali onda su momci Nebojše Bogavca napravili nevjerovatan preokret.

Malo po malo, topili su prednost rivala, a tri minuta prije kraja poveli su 72:71.

Lovćen je, ipak, u posljednji minut meča ušao sa minimalnom prednošću (76:75), rezultat se više nije mijenjao, pa ni nakon posljednjeg napada u kojem je Nikola Korać promašio šut za pobjedu Podgorice.

"Kontrolisali smo tok utakmice cijelo prvo i većinu drugog poluvremena, imali 15-16 razlike, ali onda je počela neka nedisciplina, neko samozadovoljavanje i došlo je da u praktično dobijenom meču u posljednja tri minuta moramo da strijepimo za pobjedu. Na kraju je odlučivao jedan šut, ta lopta je mogla lako da uđe... Ipak, zaslužena pobjeda, igrali smo sa njima i prije tri dana u Podgorici i nije lako dobiti isti tim dva puta za tako kratko vrijeme. Zadovoljan sam, istakao je trener Lovćena Petar Jovanović.

"Početak utakmice bio je koban, cijeli meč smo morali da jurimo prednost Lovćena, uspjeli smo da ih stignemo, na kraju smo sami krivi što nismo ostvarili pobjedu. Čestike Lovćenu na zasluženom trijumfu, čestitke i mojim momcima na zalaganju, čak i više od toga s obzirom na probleme koje smo imali. Pet igrača je imalo visoku temperaturu, pokušaćemo da izdržimo još ove dvije utakmice i probamo da pobijedimo", istakao je trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Amerikanac Ajsea Vošington bio je najefikasniji kod Lovćena sa 15 poena, Marko Perović je dodao 13, a Klarens i Hadžibegović po 11.

Kod Podgorice, istakao se Ismet Sejfić sa 18 poena, Aleksandar Langović je ubacio 15, a Marko Kovačević 12 poena.

Bonus video: