Džikić: Bilo je emotivno zbog pomena navijačima, presudio je šut

„Ovo je bila teška utakmica za nas. Na momente sam mislio da smo blizu, ali smo promašili otvorene šuteve, a oni nisu. Započeli su i završili utakmicu kako se očekuje od iskusne ekipe”, rekao je Aleksandar Džikić

8126 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Aleksandar Džikić smatra da je Gran Kanarija u 7. kolu Evrokupa do zaslužene pobjede u Podgorici (83:76) stigla zahvaljujući boljem šutu.

„Ovo je bila teška utakmica za nas. Na momente sam mislio da smo blizu, ali smo promašili otvorene šuteve, a oni nisu. Započeli su i završili utakmicu kako se očekuje od iskusne ekipe”, rekao je Džikić.

Utakmica je bila emotivna i zbog toga što su „varvari” odali počast Marku Lazareviću i Miljanu Bobičiću, koji su poginuli na današnji dan prije dvije godine.

„Hvala navijačima, utakmica je bila emotivna zbog njih. Odali su pomen svojim drugovima koji su preminuli prije dvije godine, ovo je i za nas tužan događaj”.

Budućnost je trojke šutirala 19-4, gosti 24-12, ali je problem bio i sa ofanzivnim skokom, jer su igrači španskog tima uhvatili čak 15 lopti u napadu.

„Mislim da se ova utakmica svela na njihov bolji šut sa distance. Ofanzivni skok je bio kombinacija umora i načina igre, jer ne igraš isto kad ekipa šutira spolja 50 odsto i kad ne šutira. Ne znam da li je baš to na kraju prevagnulo, već šut za tri, koji mi večeras nismo realizovali na zadovoljavajući način”, naglasio je Džikić.

Trener Granke Porfirio Fisak je bio zadovoljan igrom.

„Počeli smo veoma dobro, dominirali, nametnuli svoj ritam i imali odličnu kontrolu skoka. Sve je bilo odlično tri četvrtine, da bi u u posljednjoj Budućnost zaprijetila, zaigrala jače odbranu i donosila bolje odluke u napadu”.

Bonus video: