Bavarci se neće opet prošetati

Bajern je tim koji je prošle sezone, takođe, u Evrokupu dobro zadužio Podgoričane, sa dvije pobjede u međusobnim duelima - u „Morači” sa nevjerovatnih 68:44, a u Minhenu 80:66.
85 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Ilića, Foto: Aba-liga.com
Aleksa Ilića, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 01.11.2017. 10:59h

Bajern je pravi ispit zrelosti za košarkaše Budućnost Volija - Podgoričani su u seriji od sedam uzastopnih pobjeda, četiri u ABA ligi (Cibona, Crvena zvezda, Meba Bemax, Olimpija) i tri u Evrokupu (Ređo Emilija, Hapoel, Galatasaraj), a u goste im dolazi ekipa, koja, takođe, ima maksimalan učinak u grupi B, dok u šampionatu Njemačke ima samo poraz u sedam utakmica.

Uz to, Bajern je tim koji je prošle sezone, takođe, u Evrokupu dobro zadužio Podgoričane, sa dvije pobjede u međusobnim duelima - u „Morači” sa nevjerovatnih 68:44, a u Minhenu 80:66.

No, barem na startu, evropska Budućnost ove sezone djeluje znatno drugačije i sigurnije u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su „plavi” upisali skor 0:8.

"Naš protivnik je ozbiljan tim, napravljen da osvoji titulu u nacionalnom šampionatu i stigne do samog kraja Evropskog kupa. Imaju 12 igrača u rotaciji, više od nekoliko ih može igrati na više pozicija. Dakle, imaju mnogo opcija na obje strane terena, mogu da igraju snažno, brzo, mogu da igraju kontrolisanu igru", rekao je Aleksandar Džikić, trener Podgoričana, koji će zajedno sa doktorima odlučiti da li će večeras moći da računa i na centra Filipa Barovića, koji je van terena od utakmice sa Mega Bemaxom.

Bajern ima četvrti najbolji napad u Evrokupu u prva tri kola, sa 90 postignutih poena prosječno po meču. Pošto je prosjek Budućnosti 85 poena po utakmici, može se očekivati efikasan meč.

Međutim, snaga Bajerna je i u defanzivi, jer ima drugu najbolju odbranu nakon tri kola (prosječno prima 69,6 poena), a ima bolji procenat šuta u odnosu na Budućnost.

To znači da crnogorskog šampiona očekuje veliki uzazov u ovom duelu, nakon kojeg će u grupi B ostati samo jedna neporažena ekipa.

"Mi želimo da igramo jako, od početka do kraja. Očekujemo podršku naših navijača, bez obzira na sve, i mi to poštujemo", dodao je Džikić.

Gosti su u Podgoricu došli bez povrijeđenog Vladimira Lučića, ali trener Bavaraca Aleksandar Đorđević u ekipi ima više nego dovoljno kvalitetnih igrača da se njegov izostanak ne osjeti, poput Milana Mačvana, Stefana Jovića, Nihada Đedovića, Majka Cirbesa, Redžija Redinga, Brejdona Hobsa, Aleksa Kinga...

"Tim iz Minhena je veoma dobar, imaju puno iskusnih i kvalitetnih igrača. Obećavamo borbu, to je ono što želimo za ovaj meč, koji je i velika prilika za sticanje iskustva - kaže krilni centar „plavih” Aleksa Ilić.

Utakmica u „Morači” počinje u 19 sati. Ulaznice po cijeni od dva eura mogu se kupiti na šalteru SC „Morača” od 10 časova do početka utakmice...

Bonus video: