Pavićević: Budžeti me ne interesuju, pokušaćemo da iznenadimo Partizan

„Naš klub je izuzetno ponosan što je ugostio Lerija Brauna, jedinog trenera koji je osvojio NCAA i NBA titulu sa Kanzasom, odnosno Detroit Pistonsima. Sada ćemo imati čast da ugostimo i najboljeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića i ta činjenica me čini izuzetno ponosnim”, rekao je Mihailo Pavićević

9547 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Fiba basketball
Foto: Fiba basketball

U Baru je sjutra praznik košarke - Mornar u 12. kolu Admiralbet ABA lige dočekuje Partizan.

Barani su imali mnogo više vremena da se spreme za duel koji počinje u 17 časova, jer zbog ispadanja iz FIBA Evropa kupa igraju jednom sedmično, dok su „crno-bijeli” u srijedu košem Nemanje Dangubića pet sekundi prije kraja savladali poljski Šljonsk.

Uzgred, nema Kevina Pantera, što će tim Mihaila Pavićevića pokušati da iskoristi i savlada jednog od kandidata za titulu.

„Mnogi vjerovatno sada očekuju da, po ugledu na neke koji to vole da koriste, počnem priču o budžetu i kukam kako oni imaju, a mi ne. Nisam o tih trenera, mene budžeti ne interesuju, već moja ekipa, nezavisno protiv koga igramo. Poštujemo svakoga u ABA ligi, pogotovo timove koji su je obilježili, dočekaćemo i Partizan sa dužnim poštovanjem, kao i svakoga”, poručio je Pavićević.

Iskusni trener je zadovoljan kako njegova ekipa izgleda u posljednje vrijeme.

„Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Poštujemo Partizan i sve što je ove godine uradio, ali moram da budem fokusiran na svoj tim i ono šta možemo. Poslije lošeg starta smo u dobroj seriji, polako sve dolazi na svoje mjesto, dijele se uloge”.

Barani se nadaju da mogu da upišu četvrtu vezanu pobjedu u ABA ligi.

„Pokušaćemo da damo sve od sebe da eventualno iznenadimo ekipu Partizana, koja je sigurno favorit. Ali, favoriti ne pobjeđuju uvijek. Imali smo vremena da se spremimo za ovaj meč, ali žao mi je što nećemo moći da igramo pred punom dvoranom. Moramo da poštujemo epidemiološka pravila, zbog toga ovaj spektakl neće moći da vide svi navijači iz našeg grada, ali i susjednih”, zaključio je Pavićević.

Adut Mornara biće Nemanja Gordić, koji je u dva navrata igrao za Partizan.

„Očekuje nas jako težak meč. Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi, od početka sezone igra u dobrom ritmu. Dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede u Evrokupu, ali i mi igramo dosta bolje posljednje vrijeme, upisali smo četiri trijumfa u posljednjih pet kola i donekle rasterećeni ulazimo u meč. Pružićemo sve od sebe, vidjećemo za šta će to biti dovoljno”, poručio je 33-godišnji reprezentativac BiH.

ČAST NAM JE ŠTO ĆEMO UGOSTITI OBRADOVIĆA

Pavićević je apostrofirao da veliko trenersko ime opet dolazi u Bar.

„Naš klub je izuzetno ponosan što je ugostio Lerija Brauna, jedinog trenera koji je osvojio NCAA i NBA titulu sa Kanzasom, odnosno Detroit Pistonsima. Sada ćemo imati čast da ugostimo i najboljeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića i ta činjenica me čini izuzetno ponosnim”.

Bonus video: