ADMIRALBET ABA LIGA (12. KOLO)

SC Derbi gostuje Cedevita Olimpiji, Žakelj jasan: Ne idemo u Ljubljanu na izlet

„Odlično trče, veoma brzo otvaraju teren i moramo da igramo dobru odbranu ako želimo da pobijedimo. I mi smo u dobroj formi, vidjećemo šta će se desiti”, poručio je Flečer Megi

1899 pregleda 0 komentar(a)
Adut u „Stožicama”: Flečer Megi, Foto: KK SC Derbi
Adut u „Stožicama”: Flečer Megi, Foto: KK SC Derbi

Crnogorske klubove u 12. kolu Admiralbet ABA lige čeka trostruki program u subotu.

Prvi će na teren Mornar u Baru protiv Partizana od 17 časova, od 21 igraju Budućnost Voli - Krka, a u međuvremenu, od 19 sati, SC Derbi gostuje Cedevita Olimpiji.

Ljubljančani su izraziti favoriti, ali su ove sezone znali da kiksaju i dožive šokantne poraze.

„Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv tima koji u posljednje vrijeme podiže formu. Cedevita Olimpija je odigrala dvije dobre utakmice i pobijedila Partizan, što govori o njenom kvalitetu”, rekao je Andrej Žakelj.

Iako izuzetno cijeni tim iz svoje zemlje, slovenački stručnjak poručuje da njegova ekipa neće podići bijelu zastavu.

„Ne idemo u Ljubljanu na izlet, već da napravimo sve što možemo da iznenadimo. Uprkos problemima koje imamo, odigraćemo maksimalno fokusirano i sa energijom koja je bila prisutna na prethodnoj utakmici protiv Igokee”, poručio je Žakelj.

Adut SC Derbija biće Flečer Megi, koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, što je pokazao i u trijumfu nad Igokeom.

„Pobjeda nad Igokeom je velika za nas. Utakmica je sve vrijeme bila izjednačena, ali smo uspjeli da zaustavimo nekoliko ključnih napada, postignemo važne poene i završimo meč na pravi način”.

Čovjek koji je dao najviše trojki u istoriji NCAA je svjestan napadačkog potencijala Cedevita Olimpije.

„Znamo da je to veoma dobar ofanzivni tim, sa sjajnim igračima na svakoj poziciji. Odlično trče, veoma brzo otvaraju teren i moramo da igramo dobru odbranu ako želimo da pobijedimo. I mi smo u dobroj formi, vidjećemo šta će se desiti”, poručio je Megi.