Omiljena mušterija stiže u "Moraču": Budućnost nije izgubila od Krke skoro 20 godina

"Plavi" protiv Krke u subotu od 21 sat

3860 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli ima realnu šansu da ovog vikenda dođe do devete pobjede u Admiralbet ABA ligi.

"Moraču" je do sada u sezoni osvojila samo Gran Kanarija - koja je slavila u srijedu u Evrokupu - a tim koji gostuje sjutra u Podgorici (21 sat) gotovo da i ne pamti kada je posljednji put slavio na strani protiv Budućnosti.

Krka, naime, nema trijumf u glavnom gradu Crne Gore još od 2002. godine - vezala je 12 poraza zaredom, reklo bi se da joj šanse nisu velike ni u duelu 12. kola regionalnog takmičenja...

Donatas Tarolis, koji je u nedjelju u Zagrebu debitovao za Budućnost, ipak cijeni slovenački sastav:

"Krka ima kvalitetnu i neugodnu ekipu, koja se u svakom meču bori od prvog do posljednjeg minuta kakav god rezultat bio. Gledali smo meč protiv Crvene zvezde u kojem je Krka bila jako blizu pobjede i u tom duelu je pokazala da može mnogo. Moramo da odigramo na izuzetno visokom nivou u oba smjera", istakao je Litvanac.

Di Džej Sili je optimista, pod uslovom da Budućnost ne ponovi neke propuste iz utakmice sa Gran Kanarijom.

"Moramo da odigramo mnogo bolje nego što je to bio slučaj protiv Gran Kanarije. Tu prije svega mislim na odbranu. Ne smijemo da dozvolimo igru u tranziciji, otvorene pozicije za šut, neophodna je kontrola skoka... I dalje imamo problema sa povredama, ali nismo tražili alibi, pa nećemo ni sada", kazao je Sili.

Bonus video: