Mornar - Partizan: Festival košarke u Baru

Košarkaši Mornara večeras (17 časova) dočekuju Partizan, Mihailo Pavićević srećan što će ugostiti Željka Obradovića

6972 pregleda 6 komentar(a)
Igra protiv kluba čiji je dres nosio u dva navrata: Nemanja Gordić, Foto: Kk Mornar/media Pro
Igra protiv kluba čiji je dres nosio u dva navrata: Nemanja Gordić, Foto: Kk Mornar/media Pro

Admiralbet ABA liga je za meč 12. kola proglasila sinoćnji duel Igokea - Cibona, ali epitet derbija može da nosi samo utakmica koja se igra večeras u 17 časova u “Topolici”, gdje Mornar dočekuje Partizan.

Barani su prethodnih godina znali da sruše “crno-bijele” (prošle sezone bilo 77:76 nakon produžetka), a prednost im je i što su imali mnogo više vremena da se spreme za duel koji počinje u 17 časova - zbog ispadanja iz FIBA Evropa kupa igraju jednom sedmično, a “crno-bijeli” su u srijedu košem Nemanje Dangubića pet sekundi prije kraja savladali poljski Šljonsk.

Uzgred, nema Kevina Pantera, što će tim Mihaila Pavićevića pokušati da iskoristi i savlada jednog od kandidata za titulu.

- Mnogi vjerovatno sada očekuju da počnem priču o budžetu i kukam kako oni imaju, a mi ne. Mene budžeti ne interesuju, već moja ekipa, nezavisno protiv koga igramo. Poštujemo svakoga u ABA ligi, pogotovo timove koji su je obilježili. Dočekaćemo i Partizan sa dužnim poštovanjem, kao i svakoga - poručio je Pavićević.

Iskusni trener je zadovoljan kako njegova ekipa izgleda u posljednje vrijeme.

- Poslije lošeg starta smo u dobroj seriji, polako sve dolazi na svoje mjesto. Pokušaćemo da damo sve od sebe da eventualno iznenadimo ekipu Partizana, koja je sigurno favorit. Ali, favoriti ne pobjeđuju uvijek - zaključio je Pavićević.

GORDIĆ PREKIDA NIZ

Nemanja Gordić je prošle sezone dva puta bio akter duela Mornara i Partizana i oba je izgubio - u “Topolici” kao igrač “crno-bijelih” (77:76), u Beogradu u opremi Barana (83:75). Sada će pokušati da prekine taj niz.

- Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi, od početka sezone igra u dobrom ritmu. Dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede u Evrokupu, ali i mi igramo dosta bolje posljednje vrijeme, upisali smo četiri trijumfa u posljednjih pet kola i donekle rasterećeni ulazimo u meč. Pružićemo sve od sebe, vidjećemo za šta će to biti dovoljno - poručio je 33-godišnji reprezentativac BiH.

PAVIĆEVIĆ: DOLAZAK OBRADOVIĆA ČAST; ŽOC: SREĆAN SAM ŠTO IDEM U BAR

Pavićević je apostrofirao da veliko trenersko ime opet dolazi u Bar.

- Naš klub je izuzetno ponosan što je ugostio Lerija Brauna, jedinog trenera koji je osvojio NCAA i NBA titulu sa Kanzasom, odnosno Detroit Pistonsima. Sada ćemo imati čast da ugostimo i najboljeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića i ta činjenica me čini izuzetno ponosnim.

I popularni Žoc je srećan što će voditi svoj tim u “Topolici”.

- Mnogo mi je drago što dolazim u Bar, što ću vidjeti dva čovjeka, braću Pavićević, koji su mnogo uradili za taj klub. Čestitam im na onom što su uradili za košarku u Baru, koliko su stabilizovali klub i kakve su rezultate imali. Nećemo gledati poziciju na tabeli, ni našu ni njihovu, nego ćemo razmišljati o tome da je Mornar tim koji sigurno ima kvalitet i da moramo odigrati mnogo bolje nego na posljednjim utakmicama - naglasio je devetostruki osvajač Evrolige.

Bonus video: