"Studenti" zaprijetili u Ljubljani, favorit sačuvao pobjedu u finišu

Cedevita Olimpija je ostvarila sedmu pobjedu, uz pet poraza, SC Derbi ima skor 5/7

11073 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Cedevita Olimpija - SC Derbi, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Sa meča Cedevita Olimpija - SC Derbi, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

SC Derbi je u Ljubljani bio na ivici ubjedljivog poraza, ali je natjerao favorita Cedevita Olimpiju da se dobro pomuči da dođe do pobjede - 88:78.

Podgorički sastav je imao veliki pad krajem druge i u trećoj četvrtini, izjednačena utakmica (39:39) pretvorila se u dobijenu za domaći sastav, koji je se prvo odlijepio serijom 11:0, pa stekao i 17 poena prednosti na kraju trećeg perioda (72:55).

Tada je trener Andrej Žakelj odlučio da ukaže šansu mladićima, pa su se u petorci našli Danilo Ivanović (18), Tomislav Ivišić (18) i Eraj Bujukdžangaz (17), koji su donijeli veliku energiju na parket i zakomplikovali meč.

Gosti su smanjili zaostatak na minus šest, u prilično haotičnoj igri na obje strane, sa mnogo grešaka i brzih napada, bilo je i šansi za potpuni preokret, ali su iskusniji domaći igrači, ipak, uspjeli da spriječe bilo kakvo iznenađenje.

"Čestitke Cedevita Olimpiji na pobjedi, a mislim da smo im napravili neke probleme. Mi smo mlada ekipa, koja je imala dobra pristup na početku meča, ali teško je držati to 40 minuta. Imali smo problema u skoku što se događa na gotovo svakom meču", kazao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

"Važna pobjeda za nas, u meču pod pritiskom nakon dva poraza kod kuće", rekao je trener domaćeg tima Jurica Golemac.

"Pravili smo neke neuobičajene greške, ispadale su lopte, gubili smo posjed... Ali, važno je pobjeđivati, pobjede su najbolji adrenalin, najgore je reći dobro smo igrali i izgubili, ali realno, potrebno je i da proširimo roster", naglasio je.

Džejkob Pulen je postigao 20 poena, Edo Murić 18, Jaka Blažič 15, Alen Omić 12, uz 11 skokova (osam u napadu) za pobjednički sastav.

Kajl Vinjales je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 21 poenom, Nikola Pavlićević je upisao 15, a Andrija Slavković deset.

Cedevita Olimpija je ostvarila sedmu pobjedu, uz pet poraza, SC Derbi ima skor 5/7.

"Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone, dajemo šansu mladima, večeras su igrali svi. Nama je ova utakmica bila psihički laka, a fizički teška, protiv veoma atletske ekipe. Mi smo neiskusni, što se i vidjelo, ali ja sam zadovoljan kako mladići napreduju. Sve ide po planu", naglasio je Žakelj.

CEDEVITA OLIMPIJA - SC DERBI 88:78 (22:23, 26:16, 16:20)

Ljubljana - Dvorana "Stožice". Gledalaca: 1.000. Sudije: Radojković (Hrvatska), Hadžić (Srbija), Terlević (Hrvatska).

Cedevita Olimpija: Pulen 20 (8-7), FEREL 5 (2-2), EDŽIM 8 (5-4), Duščak, MURIĆ 18, Ogast 4 (4-2), BLAŽIČ 15, Daneu, Hodžić, Ščuka, Omić 12 (2-2), Radovanović 6.

SC Derbi: Vinjales 21 (4-4), PAVLIĆEVIĆ 14, Ivanović 6 (1-1), Slavković 10 (1-1), Hadžibegović 3, STAROVLAH 3 (3-1), Vujisić, Z. IVIŠIĆ 9, T. Ivišić 4 (2-2), EDVARDS 2, KAMENJAŠ 6 (4-4), Bujukdžangaz.

Bonus video: