Još jedan crnogorski derbi pripao Sutjesci (video)

Nikšićani bolji od Podgorice u Sarajevu - 73:65

12679 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA2/Dragana Stjepanović
Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske su drugi turnir ABA2 lige završili u zoni plasmana u četvrtfinale.

Nikšićani su u posljednjem meču turnira u Sarajevu savladali Podgoricu rezultatom 73:65, i to im je četvrti trijumf u sezoni u kojoj imaju i tri poraza.

Do druge pobjede u glavnom Gradu Bosne i Hercegovine izabranike Velimira Gašića vodio je Jovan Vojinović sa 21 poenom, a dvocifren učinak su imali i Radosav Spasojević (13) i Vladimir Tomašević (11).

"Momci su dali sve što su imali, pozitivna energija i želja su bili ključni da dobijemo utakmicu. Napravili smo i niz dobrih stvari kada se meč lomio, igrali smo pametno i to nam je, takođe, donijelo pobjedu", kazao je trener Sutjeske Velimir Gašić.

Kod Podgoričana, kojima je ovo bio peti poraz (četvrti u nizu), istakao se Marko Kovačević sa 15 pogodaka.

"Došli smo desetkovani u Sarajevo, falilo nam je više od pola ekipa. Ovu utakmicu smo odigrali kao da su dvije - prva je bila ona u kakvom smo stanju, druga da smo jači od toga. Ali, meč traje 40 minuta. U prvom poluvremenu smo imali 14 izgubljenih lopti, svaka ekipa koja ima kvalitet to koristi. Žao mi je što smo bili toliko oslabljeni, ali moramo dalje, nadam se da će biti bolje u narednom balonu", rekao je Nebojša Bogavac, trener Podgorice.

Bonus video: