Evroliga kaznila Crvenu zvezdu

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice

6514 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net

Košarkaški klub Crvena zvezda odlukom Evrolige kažnjen je sa 48.000 eura, saopštio je večeras klub.

"KK Crvena zvezda obavještava javnost da je zbog nesportskog i izuzetno neodgovornog ponašanja dijela publike i pojedinaca tokom i nakon utakmica 15. i 16. kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, odnosno njemačkog Bajerna, klub u ponedjeljak kažnjen izuzetno velikom zbirnom novčanom kaznom od čak 48.000 eura", navodi se u saopštenju kluba.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na nekoliko teških prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to su pljuvanje i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice.

"Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba! Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda ponovo prijete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova", dodaje se u saopštenju.

Zvezda je pozvala svoje navijače da već 30. decembra, na meču Evrolige protiv Zenita, navijaju sportski i bodre svoj klub.

Bonus video: