Nezadrživi Embid, raspucani Kari, povratak Moranta

Oklahoma je na gostovanju bila bolja od Memfisa sa 102:99

2875 pregleda 0 komentar(a)
Embid u duelu sa Kanterom, Foto: Reuters
Embid u duelu sa Kanterom, Foto: Reuters

Košarkaši Golden stejta pobijedili su na svom terenu ekipu Sakramenta sa 113:98, i tako su došli do 25 trijumfa u aktuelnoj sezoni NBA lige.

Stef Kari je za domaći tim postigao 30 poena, uz četiri asistencije i tri skoka, Demion Li je dodao 18 poena, uz pet skokova, a do 31. tripl-dabl učinka u karijeri je došao Drejmond Grin sa 16 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Tajris Halibarton je za ekipu iz Kalifornije upisao 24 poena, uz 11 asistencija, Harison Barns je postigao 19 poena, uz šest skokova, dok je Badi Hild dodao poen manje, uz pet skokova.

Prije utakmice za novog selektora košarkaša SAD imenovan je trener Golden stejta Stiv Ker, a dres sa brojem 24 mu je uručio direktor reprezentacije Grent Hil.

Golden stejt je drugi na tabeli Zapadne konferencije sa učinkom 25/6, dok Sakramento poslije 32 utakmice ima 13 pobjeda.

Oklahoma je na gostovanju bila bolja od Memfisa sa 102:99.

Šaj Gildžes-Aleksander je za goste postigao 23 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, Džoš Gidej je upisao dabl-dabl sa 19 poena i 11 asistencija.

U ekipi Memfisa bolji od ostalih je bio Dezmond Bejn sa 25 poena i sedam skokova, Dilon Bruks je dodao 19 poena, dok je najbolji igrač ekipe Dža Morant u svojoj prvoj utakmici, nakon povrede i koronavirusa upisao 16 poena, osam asistencija i šest skokova.

Morant je zbog zdravstvenih problema odsustvovao sa posljednjih 12 utakmica. Filadelfija je na gostovanju savladala Boston sa 108:103, i tako je prekinula niz od tri uzastopna poraza.

Obje ekipe imale su probleme sa sastavom, nakon što je nekoliko igrača dobilo pozitivne testove na koronavirus, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džoel Embid sa 41 poenom, uz 10 skokova i pet asistencija. Embid je u posljednjoj četvrtini postigao 17 poena.

Set Kari je dodao 26 poena, uz sedam asistencija i četiri skoka, a Tobajas Heris je upisao poen manje, uz sedam skokova.

Za domaći tim Džejlen Braun je postigao 30 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, dok je Džejson Tejtum dodao 17 poena, uz devet skokova i šest asistencija.

Filadelfija ima učinak od 16 pobjeda i 15 poraza, dok Boston ima skor 15/16.

Bonus video: