Budućnost želi da „poništi” poraz od Gran Kanarije

Košarkaši Budućnost Volija večeras od 20 sati gostuju Burgu u Evrokupu. “Plavi” nakon duela sa Francuzima, do kraja godine imaju još duel u Čačku sa Borcem (ponedjeljak)

2699 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Budućnost Voli - Burg prošle sezone, Foto: KK Budućnost Voli
Sa meča Budućnost Voli - Burg prošle sezone, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaše Budućnost Volija večeras čeka četvrto gostovanje u Evrokupu u sezoni. Idu na megdan Burgu (20 časova) nakon što su u prva tri duela na strani upisali dvije pobjede - bili su bolji od Ulma i Promiteasa, a imaju i poraz u Veneciji.

Skor od pet trijumfa u sedam rundi grupe B u ovom trenutku donosi prvo mjesto, “plavi” imaju isti učinak kao Virtus i Gran Kanarija, koja je prošle srijede slavila u “Morači” i jedina je ekipa koja je ove sezone bila bolja od izabranika Aleksandra Džikića u Podgorici.

Duel u Francuskoj je pretposljednji koji će crnogorski šampion imati u 2021, a tačku na godinu će staviti u ponedjeljak kada u Admiralbet ABA ligi ide na megdan Borcu u Čačku.

- Očekuje nas težak meč, jer Burg bolje igra kod kuće nego na strani. U domaćem prvenstvu je izgubio na domaćem terenu od Dižona, pa će možda biti u malo sporijem ritmu nego mi. Francuzi imaju dobru ekipu, sačinjenu od nekoliko solidnih stranaca i dobrih domaćih igrača - rekao je centar Budućnosti Zoran Nikolić.

Burg je u dosadašnjem dijelu Evrokupa upisao dvije pobjede i pet poraza. A ta dva trijumfa, oba na svom terenu, bila su ubjedljiva, sa 30 poena razlike - savladao je Promiteas rezultatom 92:62, pa Bursaspor 95:65.

- Moramo da budemo maksimalno fokusirani, da pokušamo da od prvog minuta budemo koncentrisani i da igramo čvrsto. Mnogo bi nam značila još jedna pobjeda u gostima u Evrokupu. Već su se izdvojile četiri ekipe u grupi, među njima smo i mi, tako da je svaka pobjeda važna za nastavak takmičenja - istakao je Nikolić.

Američki bek Kelvin Heris je najbolji pojedinac Burga ove sezone, prosječno bilježi 17,8 poena po meču, među liderima je i centar Pjer Pelos, a od ljetos je član Burga i Erik Mika, koji je prošle sezone igrao protiv Budućnosti u dresu Partizana.

- Budućnost je velika ekipa, koja je navikla na evropske utakmice i biće komplikovano za nas. Naš rival je prvi u grupi, a poslije poraza kod kuće u duelu sa Gran Kanarijom sigurno dolazi da “izbriše” taj neuspjeh. Podgoričani su bitno pojačali tim u odnosu na prošlu sezonu i moramo da budemo oprezni, jer opasnost prijeti sa svih pozicija - kazao je 29-godišnji Pelos.

Dva rivala su se sastala i prošle sezone, i to u Top 16 fazi Evrokupa. Oba puta je slavila Budućnost - u Podgorici je bilo 108:80, a u Burgu 92:89.

Večeras se igraju još tri duela grupe B. Sastaju se Bursapor - Ulm (18), Promiteas - Venecija (18.30) i Valensija - Cedevita Olimpija (20.45). Sjutra igraju Gran Kanarija i Vurtus (21).

Bonus video: