Finiks preslišao i Lejkerse, Majami trojkama "zatrpao" Indijanu

Košarkaši Dalasa savladali su Minesotu sa 114:102, u utakmici u kojoj su nedostajala devotorica prvotimaca zbog koronavirusa

5280 pregleda 0 komentar(a)
Buker na meču sa Lejkersima, Foto: Reuters
Buker na meču sa Lejkersima, Foto: Reuters

Košarkaši Finiksa savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 108:90 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Sanse je predvodio Devin Buker sa 24 poena, devet skokova i sedam asistencija. On je igrao 32 minuta i šutirao iz igre 8/16, u drugoj utakmici otkako je pauzirao sedam mečeva zbog povrede tetive.

Diandre Ejton u pobjedi je učestvovao sa 19 poena i 11 skokova, a Mikel Bridžis i Kameron Džonson sa po 14 poena. Kris Pol dodao je 11 poena i devet asistencija.

Finiks je najbolja ekipa lige skorom od 25 pobjeda i pet poraza, Golden Stejt ima utakmicu manje i poraz više.

Lejkersi su izgubili treću uzastopnu utakmicu, a najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 34 poena uz sedam skokova. Rasel Vestbruk postigao je 22 poena, uz 10 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Ekipu drugu uzastopnu utakmicu nije predvodio trener Frenk Vogel zbog koronavirusa, a u timu ponovo nije bilo Entonija Dejvisa, koji bi trebalo da pauzira četiri nedjelje zbog problema sa lijevim koljenom.

Košarkaši Majamija pobijedili su Indijanu sa 125:96. Tajler Hirou i Dankan Robinson predvodili su Majami sa po 26 poena. Maks Strus postigao je 18 poena uz sedam skokova, a Kajl Lauri osam poena, uz 12 asistencija i 11 skokova.

Majami je izjednačio rekord franšize pošto je postigao 22 trojke.

U timu Indijane Karis Levert i Kris Duarte postigli su po 17 poena. Malkolm Brogdon izašao je iz igre u prvom poluvremenu zbog problema sa Ahilovom tetivom.

Košarkaši Njujorka pobijedili su Detroit sa 105:91 i ostvarili prvi trijumf na domaćem terenu poslije gotovo mjesec. Najefikasniji su bili su Evan Fornije sa 22 poena, Džulijus Rendl sa 21 poenom uz 11 skokova i Kemba Voker sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija.

To je bila tek treća pobjeda Niksa u posljednjih 11 utakmica.

U ekipi iz Detroita Sejben Li bio je najefikasniji sa 16 poena, a Sadik Bej dodao je 15 poena i sedam skokova.

Košarkaši Nju Orleansa savladali su Portland sa 111:97 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu.

Šestorica igrača u pobjedničkom timu postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji su bili Brendon Ingram sa 28 poena, osam skokova i osam asistencija i Nikejl Aleksandar-Viker sa 27 poena, od kojih je 22 postigao u drugom poluvremenu.

U poraženom timu istakao se Demijan Lilard sa 39 poena i sedam asistencija. Jusuf Nurkić dodao je 17, a Norman Pauel 16 poena.

Košarkaši Dalasa savladali su Minesotu sa 114:102, u utakmici u kojoj su nedostajala devotorica prvotimaca zbog koronavirusa. Džejlen Branson predvodio je Dalas sa 26 poena, a Dorijan Fini-Smit dodao je 19 poena, od kojih 15 u drugom dijelu igre.

U ekipi Minesote Karl-Entoni Tauns bio je najefikasniji sa 26 poena i 14 skokova, a Dianđelo Rasel dodao je 14 poena i 12 asistencija. Utakmica Bruklina i Vašingtona odložena je zbog korona virusa.

Bonus video: