Saša Đorđević opet u Podgorici: Ne čudi me što je Budućnost tu gdje je

"Trener Džikić je postavio igru na pravi način. On je izuzetno iskusan trener koji zna kako da izvuče maksimum iz tima. Igrači Budućnosti su atletski su veoma spremni, to je tim čije su jezgro reprezentativci Crne Gore, koji igraju veoma dobro”, kazao je Saša Đorđević za Televiziju Vijesti
324 pregleda 13 komentar(a)
Saša Đorđević, Foto: Luka Zeković
Saša Đorđević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.10.2017. 15:55h

Košarkaški spektakl je sjutra u “Morači”.

Budućnost Voli u derbiju grupe B Evrokupa dočekuje Bajern, jednog od favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Bajern je gostovao u Podgorici i prošle sezone, Saša Đorđević je dočekan ovacijama, a njegov tim ostvario je laganu pobjedu – 68:44.

Gosti u Podgoricu dolaze kao lideri grupe, što i nije neočekivano. Neočekivano je, međutim, što tri pobjede ima i Budućnost.

“Mislim da je Budućnost ove godine pokazala veliki kvalitet – zrelu igru, bez obzira na mladost i poletnost. Trener Džikić je postavio igru na pravi način. On je izuzetno iskusan trener koji zna kako da izvuče maksimum iz tima. Igrači Budućnosti su atletski su veoma spremni, to je tim čije su jezgro reprezentativci Crne Gore, koji igraju veoma dobro”, kazao je Saša Đorđević za Televiziju Vijesti.

Kao glavni kvalitet “plavih”, Đorđević je posebno istakao spoljnu liniju .

JWPlayer video mesto

“Gordić i Ivanović vode igru. Gibson je atleta, fenomenalan igrač.... Lendri ima veliko iskustvo, pomaže mlađim igračima, tu su i braća Šehović – tako da nije čudo da su tu gdje jesu”, ističe Đorđević.

Pred meč u “Morači”, Đorđević je ostao bez važnog igrača – Vladimira Lučića, koga čeka duža pauza.

“On je izuzetno važan dio našeg mehanizma. Igrač koji je napredovao, ovog ljeta je ostavio dubok trag. Bio je naš lider...”, napominje Đorđević.

Do prošle sezone, Đorđević dugo nije bio u Podgorici, punih 16 godina. Ljubitelji košarke su ovacijama dočekali košarkašku legendu. Đorđević nije krio da mu je bilo ugodno u takvoj atmosferi. Kakav doček očekuje sjutra...

“Vjerovatno malo slabiji, jer su me vidjeli prošle godine”, kroz osmjeh je prokomentarisao Đorđević.

Novembar je rezervisan i za mečeve nacionalnih selekcija. Krajem mjeseca počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, u sjenci nerješivog sukoba na relaciji FIBA – Evroliga, koji će, po svemu sudeći, dovesti do toga da nacionalni timovi neće igrati u najjačim sastavima.

“Mnogo je problema da se sastave ekipe, da se uigraju, da se prikaže kvalitet košarke u dva-tri takmičarska dana. Sastavi će biti šareni, mnogo reprezentacija ima problem da sastavi ekipu. Problem je i u tome što se takmičenje ne zaustavlja. Igrači iz kluba idu u nacionalne timove, u kojima imaju neki drugi cilj, pa se odmah vraćaju u klubove, u nova takmičenje... Mislim da ovo nije srećno rješenje”, kazao je Đorđević.

Kao selektor Srbije, Đorđević će ponovo biti prinuđen da mijenja tim, u odnosu na onaj koji je igrao na Evropskom prvenstvu.

U takvoj situaciji su i ostali, a trpi - košarka, jedinstveno je mišljenje u svijetu kraljice igara.

“Kada neko kaže - reprezentacija Srbije ili Crne Gore - misli da je to najbolje što selekcije imaju. Ali, neće biti tako, pa ni kvalitet neće biti na nivou, koji bi trebalo da bude. To nije dobro za navijače , medije, sponzore i za sve nas, koji uvijek žele da daju najbolje za svoju zemlju”, kazao je Đorđević.

Razgovor sa Đorđevićem nemoguće je završiti bez pominjanja prošlosti, posebno ove godine, koja je bila puna jubileja, lijepih sjećanja, oproštaja....

Dvije decenije su od Eurobasketa i zlata u Barseloni. Tri od zlata u Bormiju. Dušan Ivković je nedavno završio trenersku karijeru. Dio tih priča bio je i Đorđević.

“Bila je zaista posebna godina... Mnogo sjećanja, lijepih, pozitivnih trenutaka, lijepih druženja. To je istorija, koje se uvijek treba sjetiti. To su stvari koje su daleko iza nas, ali duboko u nama. Čovjek ide dalje - svakog dana traži nove ciljeve i motivaciju za rad”, kazao je Đorđević.

Bonus video: