Ivković, Žeravica, Korać i Delibašić kandidati za Kuću slavnih

Finalna lista će biti saopštena tokom Ol-star vikenda, 18. februara u Klivlendu, ceremonija prijema, klasa 2022, će biti održana 9. i 10. septembra

6026 pregleda 2 komentar(a)
Ivković, Foto: BETA
Ivković, Foto: BETA

Legendarni treneri Dušan Ivković i Ranko Žeravica, kao i košarkaši Radivoj Korać i Mirza Delibašić kandidati su za ulazak u Nejsmitovu Kuću slavnih u Springfildu.

Ivković je preminuo u septembru, a u trofejnoj karijeri bio je višestruki osvajač medalja sa reprezentacijama Jugoslavije i Srbije. Sa Olimpijakosom je bio prvak Evrope.

Ranko Žeravica je još jedan trofejni selektor selekcije Jugoslavije, koji je kandidat za ulazak. On je, između ostalog, sa Jugoslavijom osvojio olimpijsko zlato 1980. i svjetsko deset godina ranije.

Radivoj Korać je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dvije srebrne medalje na šampionatima Evrope, dvije na šampionatima svijeta i Olimpijskim igrama, kao i bronzu na EP.

Mirza Delibašić, koji se proslavio u dresu sarajevske Bosne, jedan je od najtrofejnijih jugoslovenskih košarkaša. Sa državnim timom je osvojio osam medalja, uključujući olimpijsko i svjetsko zlato, kao i dvije najsjajnije medalje sa šampionata Evrope.

Finalna lista će biti saopštena tokom Ol-star vikenda, 18. februara u Klivlendu, ceremonija prijema, klasa 2022, će biti održana 9. i 10. septembra.

Bonus video: