Vučeviću džaba NBA "Ol star" - opet ostao bez nagrade u Crnoj Gori, priznanja za Kobsa i Radovića

Nagrada za najboljeg košarkaša u inostranstvu pripala Bojanu Dubljeviću

18485 pregleda 35 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Iako ga je ugledni „Sports ilustrejtid” proglasio za 39. najboljeg košarkaša na planeti, Nikola Vučević u Crnoj Gori nije dobio priznanje koje zaslužuje.

I pored toga što je drugi put nastupio na Ol-star utakmici i bio finalista izazova u vještinama tog vikenda, 31-godišnji Baranin nije proglašen za najboljeg crnogorskog košarkaša u inostranstvu.

Nagrada Košarkaškog saveza Crne Gore je ponovo pripala Bojanu Dubljeviću, koji je u 2021. postao živa legenda Valensije i najbolji strijelac u klupskoj istoriji, ali je činjenica da nije imao bolju godinu od reprezentativnog kolege...

U ženskoj konkurenciji, za najbolju u inostranstvu proglašena je Milica Jovanović, krilo mađarskog Miškolca i reprezentacije Crne Gore.

Dodjela KSCG, Džastin Kobs
foto: KSCG

U domaćim okvirima, priznanja su pripala Džastinu Kobsu iz Budućnost Volija i Dragani Živković iz Budućnost Bemaxa.

„Nisam ni znao da ću dobiti ovu nagradu. Ponosan sam, ovo je najveće individualno priznanje u mom životu”, rekao je Amerikanac koji nosi dres Crne Gore.

„Velika je čast dobiti ovakvu nagradu u svojoj zemlji. Godinu ću prvenstveno pamtiti po Evropskom prvenstvu, iako nismo uspjele da ostvarimo bitan rezultat, ali je i sami plasman bio neočekivan”, nadovezala se Jovanovićeva.

Dragana Živković, Milica Jovanović i Marija Leković
Dragana Živković, Milica Jovanović i Marija Lekovićfoto: KSCG

Za najbolje mlade igrače u 2021. proglašeni su Fedor Žugić iz njemačkog Ulma i Marija Leković iz Budućnost Bemaxa.

Za trenera godine je izabran selektor seniorske reprezentacije Boško Radović.

Na prvi pogled veliko iznenađenje, s obzirom na to da je Zvezdan Mitrović osvojio Evrokup, a Dejan Radonjić tri trofeja sa Crvenom zvezdom i dobro je vodi u Evroligi, ali u pravliniku o nagradama KSCG piše da u konkurenciju ulaze treneri koji rade u Crnoj Gori ili su uključeni u rad reprezentacije.

Njemu je to prvo priznanje koje nosi ime po legendarnom Goranu-Poliju Bojaniću.

Boško Radović sa kćerkom Gorana-Polija Bojanića, Aleksandrom
Boško Radović sa kćerkom Gorana-Polija Bojanića, Aleksandromfoto: KSCG

Radović sa Crnom Gorom nije uspio da se plasira na Eurobasket, ali je rutinski prošao pretkvalifikacije i dobro počeo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

„Godinu možemo da podijelimo na dva dijela. Prvi je februar i taj ‚prozor’ za Evropsko prvenstvo, u kojem smo imali prilično težak zadatak, jer smo prije toga ispustili šansu da se kvalifikujemo na EP, ali i pehova, jer se pojavio jedan od najboljih šutera Evrope (Toma Ertel, op.a), koji je ostao bez kluba. Pretkvalifikacije, od kojih su nam zavisile naredne dvije godine, odradili smo uspješno, a u kvalifikacijama krenuli dobrom utakmicom protiv Francuske i pobjedom nad Portugalom”, naglasio je Radović.

Bonus video: