Pavićević: Iskoristili smo kvalitet i iskustvo, nije nam bilo lako da se vratimo na pravi kolosjek

„Čestitam igračima na maksimalno ozbiljnom pristupu. U 1. poluvremenu smo dosta ispadali iz odbrane, nismo se držali dogovora, ali smo u nastavku promijenili odbranu, iz koje su ‘sijevale’ kontre, a i u napadu smo dobili na širini”, rekao je Mihailo Pavićević

4468 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Trener Mornara Mihailo Pavićević je bio srećan i zbog pobjede nad SC Derbijem (95:76), ali i zbog činjenice da se njegov tim vratio poslije očajnog početka sezone.

„U najavi meča sam rekao da je evidentno da smo u posljednjih pet-šest kola podigli formu, da igramo mnogo bolje nego početkom sezone, kockice i uloge se slažu. Čestitam igračima na maksimalno ozbiljnom pristupu. U 1. poluvremenu smo dosta ispadali iz odbrane, nismo se držali dogovora, ali smo u nastavku promijenili odbranu, iz koje su ‘sijevale’ kontre, a i u napadu smo dobili na širini”, rekao je Pavićević.

Očigledno je da Barani igraju mnogo bolje otkada su završili nastup u FIBA Evropa kupu.

„Kad imate sedam dana za pripremu, to je ogromna prednost, jer je sasvim drugačija priča kad igrate Evropu, jer provedete dva dana u putu. Iskoristili smo naš kvalitet i iskustvo, a igrači SC Derbija su imali preveliku želju, a iz nje često dođe do grešaka. Nama nije bilo lako da se poslije 0:6 vratimo se na pravi kolosjek u ligi u kojoj svako svakog može da dobije”, naglasio je iskusni stručnjak.

Bonus video: