Žakelj: Ne znam koliko sati da smo igrali, ne bismo dobili Mornar

„Bila mi je ideja da krenemo agresivnije u 3. četvrtini, ali neki momci u ovom momentu nisu sposobni za to iz više razloga. Dopustili smo lake poene, a Mornar je to iskoristio i razigrao se”, naglasio je slovenački trener.

6442 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Na polovini sezone, košarkaši SC Derbija su u sredini tabele sa skorom 5:8.

„Studenti” su večeras izgubili od Mornara (76:95), što im je peti poraz na posljednjih šest utakmica na kojima su igrali sa timovima iz gornjeg dijela tabele.

Jasno je da će tim Andreja Žakelja pitanje opstanka rješavati do 20. kola, do kada igra sa timovima sličnog kvaliteta.

„Nema puno šta da se priča, sve bilo jasno na terenu. Ne znam koliko sati da smo igrali, ne bismo dobili Mornar. Energija i fokus nisu bili kakvi bi trebalo na ovako bitnoj utakmici. Ne tražim alibije, svi imamo svoje probleme. Momci koji su danas igrali dali su sve od sebe, to su njihove mogućnosti u ovom trenutku, ali kao ekipa nismo bili na nivou na kojem je bilo potrebno”, rekao je Žakelj nakon meča sa Baranima.

„Studenti” su se držali do velikog odmora, imali minus tri (38:41), ali u nastavku su se sve pitali Barani.

„Ni 1. poluvrijeme nije bilo kvalitetno. Sve počinje od odbrane. Bila mi je ideja da krenemo agresivnije u 3. četvrtini, ali neki momci u ovom momentu nisu sposobni za to iz više razloga. Dopustili smo lake poene, a Mornar je to iskoristio i razigrao se”, naglasio je slovenački trener.

Bonus video: