Pavićević iskreno: U nekom drugom klubu, ne bih bio smiren poslije 0:6

„Da budemo pošteni, ovo je specifičan klub, u kojem je moj brat predsjednik, alfa i omega, a ja trener. U nekoj drugoj evropskoj ekipi, poslije 0:6 ne bih djelovao smireno i čak se ponekad i smijao”, rekao je 63-godišnji stručnjak

20616 pregleda 59 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Mornara su očajno počeli sezonu u Admiralbet ABA ligi, izgubili prvih šest utakmica, ali na polusezoni imaju skor 5:8.

Iskusni trener Mihailo Pavićević je nakon pobjede nad SC Derbijem (95:76), između redova, priznao da vjerovatno ne bi ostao na klupi da na čelu Barana nije njegov brat Đorđije.

„Nismo ni u snu mislili da ćemo onako loše krenuti, ali sam pokušao da zadržim mir u ekipi. Da budemo pošteni, ovo je specifičan klub, u kojem je moj brat predsjednik, alfa i omega, a ja trener. U nekoj drugoj evropskoj ekipi, poslije 0:6 ne bih djelovao smireno i čak se ponekad i smijao”, rekao je 63-godišnji stručnjak.

Barani su dugo bili na začelju, a sada su šesti na tabeli i samo ih pobjeda dijeli od 6. mjesta, koje vodi u plej-of.

„Samo sam govorio svojim igračima da vjerujemo u ono što radimo i da će, kada prekinemo tu seriju poraza, biti mnogo lakše. To se pokazalo tačnim. Zasluge za sve nose igrači, koji su iznijeli glavni teret u ovom drugom dijelu. Poslije onakvog starta ne mogu da kažem da nisam zadovoljan”.

Koliko je liga ravnopravna, najbolje govori činjenica da šestoplasirana Igokea ima šest pobjeda, a da je prate četiri tima sa pet trijumfa.

„Ovo je izjednačena liga, sem ove tri ekipe koje se izdvajaju - Crvena zvezda, Budućnost i Partizan, sada se tu i Olimpija pridodala. Svi mi drugi smo tu, na jednu pobjedu. Nadamo se da ćemo u drugom dijelu igrati bolje i rasterećenije, a nadam se i dobrom rezultatu”.

Bonus video: