Kakve pohvale za Vučevića: Nevjerovatno inteligentan, izuzetan u odbrani...

Vučević je u pobjedi Orlanda učestvovao sa 20 poena, osam skokova i tri asistencije, ali njegov učinak u odbrani je ovoga puta bio u fokusu
3 komentar(a)
Vučević, Foto: NBA.COM
Vučević, Foto: NBA.COM
Ažurirano: 31.10.2017. 09:53h

Nikola Vučević je navikao na pohvale NBA analitičara i stručnjaka, ali odavno nije dobio toliko komplimenata, kao nakon sinoćnje utakmice sa Nju Orleansom.

Vučević je u pobjedi Orlanda učestvovao sa 20 poena, osam skokova i tri asistencije, ali njegov učinak u odbrani je ovoga puta bio u fokusu.

Crnogorski as je potpuno zaustavio jednog od najdominantnijih centara lige - Demarkusa Kazinsa, koji je upisao samo 12 poena, a od toga nijedan kada je vodio direktne duele sa Vučevićem.

Zvanična NBA statistika je pokazala, naime, da je Kazins imao 46 puta loptu u rukama, kada ga je čuvao Vučević, i da nijednu akciju nije završio košem.

"Nikola Vučević je nadigramo Demarkusa Kazinsa, prosto i jednostavno. U duelu dvojice igrača izuzetnog ofanzivnog potencijala, Vučević je odigrao nevjerovatnu odbranu na Kazinsu. I možda je nezapaženo prošao podatak da tokom cijelog meča Vučević nije imao nijedu grešku i izgubljenu loptu. On ima nevjerovatno visok košarkaški IQ i postao je elitni 'plejmejking' centar, zbog svoje vizije, instikta i dobrih procjena", stoji u analizi na nba.com.

Orlando odavno nije imao bolji start sezone, nakon sedam mečeva ima skor od pet pobjeda i dva poraza.

Bonus video: