Željko Obradović: FIBA i Evroliga moraju da porade na promjeni kalendara

"Previše je mečeva između međunarodnih prozora i klupskih obaveza. To je ozbiljan stres za igrače", smatra najbolji evropski trener

5381 pregleda 0 komentar(a)
Obradović, Foto: BETAPHOTO
Obradović, Foto: BETAPHOTO

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović u intervjuu za francuski Ekip kazao je da košarkaški kalendar treba drugačije da se uredi.

Obradović je rekao da igrači imaju previše obaveza što je ozbiljan stres.

"Previše je mečeva između međunarodnih prozora i klupskih obaveza. To je ozbiljan stres za igrače. Igrači moraju da budu na prvom mjestu, pa FIBA i Evroliga moraju da porade na promjeni kalendara", rekao je Obradović.

Obradović predlaže:

"Timovi iz Evrolige bi trebalo da se priključe državnim šampionatima tek u plej-ofu, pa bi bilo prostora i za sponzostva i televizijska prava. Neka se recimo Evroliga igra šest mjeseci, kao NBA. Onda ostaju dva mjeseca za državna prvenstva, dva za reprezentativna takmičenja i dva za odmor igrača", poručio je najbolji evropski trener.

Trener Partizana je prokomentarisao i mogućnost stvaranja NBA Evropa divizije.

"Ne razmišljam o budućnosti. Evroliga je građena 20 godina i prilično je jednostavno takmičenje. Žao mi je što je sada u ovakvoj poziciji, da klubovi traže promjene. Ukoliko želite da mijenjate stvari, radite to na kraju sezone. Gospodin Bertomeu je bio zaslužan za ekspanziju, doveo nas je tu gdje smo. Lako je zaboraviti da kakvi su bili ugovori igračima i trenerima ranije...", kazao je Obradović.

Bonus video: